Erdoğan’dan İsveç’e son uyarı: Sizinle ilişkilerimiz daha çok gerilebilir

PKK’nın İsveç’teki provokasyonlarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu duruma karşı eğer bir el koymazlarsa İsveç ile münasebetlerimizi çok daha gerebilir” dedi.
NATO üyeliği başvurusu Türkiye tarafından terör desteği nedeniyle veto edilen İsveç’te, PKK’lıların çirkin gösterileri devam ediyor..

Tam da teröre ev sahipliği gerekçesi ile Türkiye’nin taahhütler istediği İsveç, son olarak PKK sempatizanlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı çirkin bir olaya sahne oldu.

PKK sempatizanları, başkent Stockholm’de PKK paçavralarını sallayarak Türkiye’ye ve Türk milletine hakaret etti.

Yaşanan olay Türkiye’den büyük tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla Gençlik Buluşması’nda, Fethiye ilçesinde gençlerle bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin birçok konuya değindi.

“Teröristleri bize vermezseniz Meclis’ten geçirmeyiz”
İsveç’te teröristler tarafından yapılan skandal eylemle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef İsveç ve Finlandiya NATO’ya girme noktasında bizden ricada bulundular. Başta Stoltenberg (NATO Genel Sekreteri) iyi bir dostumuz, iyi bir insan. Biz de peki dedik, kendileriyle bir araya geldik, konuştuk, ettik ve orada bazı sözleşmeler de imzalandı. Ama biz kendilerine bir şey söyledik. Bak dedik, yani bize eğer sizdeki teröristleri teslim etmeyecek olursanız biz bunu zaten Meclis’ten geçiremeyiz. Meclis’ten bunun geçmesi için her şeyden önce 100’ü aşkın 130 civarında, listeleri de verip, bu teröristleri bize vermeniz lazım. Bunlar maalesef bunu yapamadılar.”

“İsveç ile münasebetlerimizi çok daha gerebilir”
İsveç’in bu duruma müdahale etmemesi durumunda ilişkilerin daha da gerilebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Bunların caddelerinde sık sık zaten PKK’nın gösterilerini izliyoruz ve kendilerini de uyarıyoruz. Ama bütün bu uyarılara rağmen ne yazık ki PKK’nın PYD’nin bu gösterilerde durdurulması filan falan diye bir şey söz konusu olmadı. Şu anda Meclis başkanlarının bize bir ziyareti söz konusuydu. Meclis Başkanımız da bu ziyareti reddetti. Çünkü bunlar hala Türkiye’yi eski Türkiye zannediyorlar. Şu an itibarıyla da bu ziyaret gerçekleşmeyeceği gibi onların İsveç’te bu duruma karşı eğer bir el koymazlarsa İsveç ile münasebetlerimizi çok daha gerebilir.”

“Allah’ın izniyle terörle mücadelede Türkiye’yi dışarıdan kuşatamazlar”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece İsveç ve Finlandiya’da değil Almanya’da, Fransa’da ve İngiltere’de terör örgütlerinin boy göstermeye devam ettiğini belirterek şöyle dedi:

“Türkiye olarak bunlara karşı tavrımızı buna göre belirleyeceğiz. Attıkları bütün adımlar, Türkiye’de bunlar istediklerini gerçekleştiremedikleri için güya dışarıdan bizi kuşatacaklar. Ya böyle bir şeyi yapamazsınız. Türkiye’de şu anda onuru, gururu dört dörtlük sağlam olan bir iktidar var. Onun için de bundan sonraki süreçte de Allah’ın izniyle terörle mücadelede Türkiye’yi dışarıdan kuşatamazlar. Çünkü Türkiye kendi içinde çok kavi, çok sağlam. Bunlara da bunun bedelini bire yüz, bire bin ödetiyoruz, ödeteceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarlığını dile getiren bir genç de “Bayrağımızı ilelebet, sonsuza kadar göklerde dalgalandıracağız. Şu anki olduğu gibi her zaman başka ülkenin gölgesinde var olmadan dalgalanacak bayrağımız.” diyerek açtığı Türk bayrağını öptü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın