Michael Rubin, Türkiye’nin SİHA’larını hedef aldı

Savunma sanayiine karşı karalama kampanyası başlatan Rubin, “Baykar’a ve diğer Türk firmalarına yaptırım düşünülmeli” dedi.
Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD’li Michael Rubin, şimdi de yerli ve milli imkanlarla üretilen silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) karşı harekete geçti.

“1945” adlı internet sitesi için makale yazan Rubin, “Ukrayna’nın ötesini düşünün: Türkiye’nin SİHA ihracatı tehdit” başlığını kullandı.

Washington’dan Türk SİHA’larına yaptırım istedi
Türkiye’de üretilen SİHA’ların Afrika’dan Kafkasya’ya ve Libya’ya kadar sınır ötesi birçok noktada varlık gösterdiğini vurgulayan Rubin, Beyaz Saray ve ABD Kongresi’ne seslendi.

“Türkiye’nin savunma sanayisine yaptırım vakti geldi”
Rubin, “Türkiye’nin insansız hava aracı ihracatının yol açtığı istikrarsızlığı görmenin ve Türkiye’nin savunma sanayisini yaptırıma uğratmanın vakti geldi.” dedi.

Karalama kampanyası başlattı
Türk SİHA’larına karşı açıkça karalama kampanyası başlattığı görülen Rubin, dünya çapında adından söz ettiren Bayraktar TB2’nin üreticisi Baykar’a ve diğer Türk firmalarına yönelik yaptırımların düşünülmesini de istedi.

Erdoğan’ın mesajı: 2023, dönüm noktası olacak
Aynı Amerikalı isim, “Türk yetkililer, 2022’de 4 milyar dolarlık satış elde etmeyi öngördükleri savunma sanayileriyle gurur duyuyor.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “2023 yılını, savunma sanayinde bir dönüm noktası yapmaya kararlıyız.” ifadesi de makalede yer aldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın