Nepal’de 72 kişiyi taşıyan uçak düştü

4’ü mürettebat toplam 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle iniş yaparken kontrolden çıkarak yere çakıldığı belirtildi. Yerel kaynaklar, kazadan en az 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Güney Asya ülkesi Nepal’de uçak kazası yaşandı.

Yerel televizyonlarda yapılan habere göre, 68 yolcu ve 4 mürettebat taşıyan Yeti Airlines’a ait Fransa-İtalya ortak yapımı ATR 72 tipi çift motorlu yolcu uçağı olumsuz hava şartlarından etkilendi.

Uçak alev aldı
Bu nedenle inişe geçen uçak kontrolden çıkarak düştü. Öte yandan uçağın piste düştüğü sırada alev aldığı belirtildi.

Kurtarma ekibi olay yerinde
Başkent Katmandu’dan Pokhara’ya sefer yaptığı öğrenilirken, kaza yerinden en az 16 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı aktarıldı. İhbar üzerine bölgeye kurtarma ekibi sevk edilirken, çok sayıda vatandaşın da yardıma gittiği kaydedildi.

Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor
Olay yerinden dumanların yükseldiği ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Hava şirketi ise yaptığı açıklamada, henüz kurtulan bir yolcunun olup olmadığının bilinmediğini duyurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın