Hakan Bayrakçı’ya göre HDP’nin desteğini alan kaybeder

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, ‘2023 seçimlerinde HDP’nin desteğini alan kazanır’ söylemlerini yıktı. Bayrakçı, PKK’nın siyasi kanadından destek alanın kaybedeceğinden emin olduğunu söyledi.
Türkiye, 2023 seçimlerine hızla yaklaşıyor…

Seçimler yaklaşırken siyasette ‘HDP’ tartışması sürüyor.

6’lı masanın gizli ortağı olarak bilinen HDP ile ilgili önemli bir değerlendirme geldi.

Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, TVNET’te Taha Hüseyin Karagöz’ün sunumuyla ekrana gelen Sert Sorular programına konuk oldu.

Sunucu Taha Hüseyin Karagöz’ün, “HDP’nin bir adaya destek vermesi durumunda ne olur?” sorusuna Bayrakçı’dan önemli tespit geldi.

“HDP’nin destek verdiği aday kaybeder”

Hakan Bayrakçı, HDP’nin destek verdiği adayın kaybetme şansının yüksek olduğunu söyledi. Hakan Bayrakçı’nın HDP ile ilgili değerlendirmeleri şu şekilde: “Benim bu konuyla ilgili çok ters gelen ama iddialı bir sözüm var. Bunu da bu sefer iddialı söylüyorum. İster birinci turda ister ikinci turda HDP’nin açıktan açığa biz şu partiye destek veriyoruz dediği adayın kaybetme şansı yüksek.”

“Hiç anket yapmadan noterden imza veririm Kemal Bey kaybeder”

“Seçim ikinci tura kaldı diyelim Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan. HDP biz Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz dedi. Söyleyim size hiç anket yapmadan noterden imza veririm; Kemal Bey kaybeder. Cumhurbaşkanlığı kişilerin birbirleriyle yarıştığı sandıktır.

Orada parti ismi yok aday ismi var. Neden kaybeder size söyleyeyim, İyi Parti’ye oy atan o seçmen ikinci turdaki oylamada HDP’nin destek verdiği partiye İyi Parti’nin bütün seçmenlerini sandığa götüremezsiniz. O insanların çoğu milliyetçi.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın