Başkan Erdoğan: Türkiye’nin kaderini İngiliz değil, Türk Milleti tayin eder

Erdoğan, “Türkiye’nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez” dedi. Net ifadeler kullanan Erdoğan, “Benim milletim ne derse o olur” diye konuştu.

Londra merkezli The Economist dergisi, seçim atmosferine giren Türkiye’ye ilişkin sık sık analizlere yer vermeye başladı.

Derginin Türkiye’yi hedef alan yorumlarında, “dışarıdan bakanların, Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacağını söylediği cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmesi gerektiği ve ülkenin felaketin eşiğinde” olduğu öne sürüldü.

Economist’e analiz tepkisi
Cuma namazını İstanbul’da kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, düzenlediği basın toplantısı sırasında söz konusu derginin tutumu soruldu.

Analize tepki gösteren Erdoğan, Türkiye’nin kaderinin İngiliz dergisi tarafından tayin edilemeyeceğini vurguladı.

Konuşmasında millet iradesi vurgusu yapan Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Türkiye’nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez”
Bir Türk medya mensubu olarak The Economist’in yorumuna sizler ‘evet’ diyor musunuz? Türkiye’nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim tayin ediyor. Benim milletim ne derse Türkiye’de o olur. Türkiye’nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın