Almanya, Ukrayna’da savaş uçağı ve kara birlikleri ihtimalini reddetti

Zelensky ile görüştüğünü anlatan Scholz, bu yönde bir adım atmayacaklarını dile getirdi. Scholz, Rus ordusu ile gerilim istemediklerini de söyledi.

Almanya, Rusya’ya karşı Ukrayna’ya muharebe tankları gönderiyor. Berlin yönetimi,14 Adet Leopard 2 tanklarından sevk edeceklerini duyurdu.

Ukrayna’ya verdikleri askeri desteği daha da güçlendireceklerini belirten Başbakan Olaf Scholz, ülkesiyle ilgili yeni bir söylentiyi dışladı.

Savaş uçağı ve kara birliği seçeneklerine ret

Alman Parlamentosu’na hitap eden Scholz, Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyeceklerini ve kara birlikleri konuşlandırmayacaklarını söyledi.

Alman Şansölye, bu yönde atılacak bir adımın Rusya ile NATO arasında askeri çatışmaya yol açabileceğini dile getirdi.

Zelensky ile görüştü

Scholz, konuşmasına, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile görüştüğünü ve “Almanya’nın ne yaptığını ve ne yapacağını” konuştuklarını söyleyerek başladı.

Scholz: Bir kuralı çiğnemek zorundaydık

“Bir kuralı çiğnemeleri” gerektiğini anlatan Scholz, mali ve insani desteğin yanı sıra Ukrayna’yı silah teslimatlarıyla da desteklemeleri gerektiğini kaydetti:

Almanya’da bir kuralı çiğnemek zorundaydık. Şimdi İngiltere ile birlikte en çok silahı tedarik ediyoruz. Şimdiye kadar yapmaya karar verdiklerimizi özetlersek, Almanya’nın her zaman Ukrayna’ya desteğin öncüsü olacağını söyleyebiliriz.

“Rusya ile gerilim istemiyoruz”

Bir taraftan hükümetin Ukrayna’ya ağır silahlar ve Leopard tankları gönderme kararını savunan Scholz, diğer taraftan Rusya ile daha fazla gerilim istemediklerini anlattı:

Bunların hepsi Ukrayna’nın kendini savunmasına yardımcı olan önlemler. Tüm bu kararlar müttefiklerimizle yakın iş birliği anlaşması içinde alındı. Ukrayna’yı desteklemek için gerekli ve mümkün olan her şeyi yapacağımızı, ancak aynı zamanda Rusya ile NATO arasında bir savaşa dönüşmemesi için bu savaşın tırmanmasını önlemek istediğimizi açıkça belirtmeliyiz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın