Almanya’dan Ukrayna’ya tank yardımı

Berlin hükümeti 14 adet Alman yapımı Leopard 2 tankının Ukrayna’ya gönderilmesine karar verdi, üçüncü ülkelerin Alman tanklarının sevkine de onay verdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna’ya ilk adımda askeri stoklardan 14 Leopard 2 tankı sağlayacağını söyledi.

Eğitim verilecek

Scholz, Ukrayna askerlerinin Almanya’daki eğitimine yakında başlanacağını ve Almanya’nın Ukrayna’ya lojistik ve mühimmat sağlayacağı da sözlerine ekledi.

Ayrıca verilen kararda üçüncü ülkelerin Alman tankı sevkine de onay verildi.

ABD’nin de Ukrayna’ya Abrams tipi muharebe tankı sevk etme kararını yakında açıklaması bekleniyor.

“Diğerleri gibi yanacaklar”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise ABD’nin Ukrayna’ya sevk etmeyi planladığı Abrams tanklarının etkisinin büyütülmemesini gerektiğini belirterek, “Bu tanklar da diğerleri gibi yanacak. Ancak çok pahalılar ve bedeli de öncelikle Avrupalı vergi mükelleflerince ödenecek. Amerikalılar da her zaman olduğu gibi iyi kârlar elde edecek.” ifadelerini kullandı.

Peskov, Ukrayna’ya “Leopard 2” tankı gönderilmesi halinde Almanya ile ilişkilerin olumsuz yönde etkileneceğini belirterek, “Bu tür bir sevkiyat Rusya-Almanya ilişkilerinin geleceği için iyiye işaret etmiyor. Şüphesiz ki bu durum, ilişkilerin geleceğine yönelik kaçınılmaz bir iz bırakır.” dedi.

Tankın özellikleri

Leopard 2 tankları saatte 70 kilometre hıza ulaşabiliyor. Menzili 450 kilometreye kadar çıkabiliyor. Düşmanları uzun mesafeden tespit edip hareket halindeyken saldırabiliyor.

Dört kişilik mürettebatı bulunan tanklar; mayın, tanksavar ateşi ve el yapımı patlayıcılara karşı “çok yönlü koruma” sağlıyor.

Polonya: Teşekkürler Olaf Scholz

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sevkiyat kararı dolayısıyla Berlin’e teşekkür etti:

Teşekkürler Başbakan Olaf Scholz. Leopard’ları Ukrayna’ya gönderme kararı, Rusya’yı durdurmaya yönelik büyük bir adım. Birlikte daha güçlüyüz.

Fransa karardan memnun

Fransız televizyon kanalı BFMTV’nin haberine göre, Elysee Sarayı, Fransa’nın Ukrayna’ya, AMX10 RC tipi hafif muharebe tankı teslimatına ilişkin taahhüdünden sonra Almanya’nın Leopard 2 tanklarını gönderme kararı aldığını anımsattı.

Paris yönetiminin, Ukrayna’nın talebi üzerine Almanya’nın bu tankların gönderilmesine yeşil ışık yakmasını olumlu karşıladığı belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın