Başkan Erdoğan’dan ABD’ye F-16 uyarısı: Vermezseniz bunun bir bedeli olur

Başkan Erdoğan, Bilecik Vezirhan’da düzenlenen “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programı kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Programda birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın gündeminde F-16’lar da vardı. Başkan Erdoğan, ABD’nin F-16’lar konusunda sözünde durmadığını ifade ederek “Vermiyorsanız, o zaman bunun da bir bedeli olacak.” dedi.

Başkan Erdoğan F-16’lar konusunda net konuştu. Erdoğan, F-16’ların parasının ödenmesine rağmen ABD’nin sözünü tutmadığına vurgu yaparak, “1 milyar 400 milyon ödeme yaptığımız halde siz bunun bize karşılığını vermiyorsunuz. Vermiyorsanız, o zaman bunun da bir bedeli olacak.” açıklamasında bulundu.

“F-16’LARI VERMEMENİN BİR BEDELİ OLUR”

Başkan Erdoğan, Bilecik Vezirhan’da düzenlenen “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. S-400, F-35 ve F-16’lar konusuna da değinen Başkan Erdoğan şu ifadelerde bulundu:

“S400 konusuna ilişkin ise “S400’ler konusunda bizi çok tehdit edenler oldu; ‘İlla S400’leri vereceksin.’ Hayır vermeyiz. S400’leri biz aldık. Şu anda bizim cebimizde ama siz bize verdiğiniz sözü yerine getirin. Nedir o? Şimdi biz F-16’larla ilgili, biz sizden bunu istiyoruz ama siz vermiyorsunuz. F-35 dediniz, sözünüzde durmadınız.

Parasını yaklaşık 1 milyar 400 milyon ödeme yaptığımız halde siz bunun bize karşılığını vermiyorsunuz. Vermiyorsanız, o zaman bunun da bir bedeli olacak. Biz yani bir Müslüman Türk olarak verdiğimiz sözde dururuz ama karşımızdakilerden de bunu bekleriz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın