Aslan, Fırtına’yı alabora yaptı:2-1

Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray, Trabzonspor’u 2-1 mağlup etti.

Süper Lig 23. haftası dev bir karşılaşmaya sahne oldu. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Abdullah Avcı’nın ekibi Trabzonspor, hakem Halil Umut Meler yönetiminde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

Mücadele Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. Sarı-kırmızılı takımın galibiyet gollerini; Dries Mertens ve Mauro Icardi penaltıdan kaydetti. Trabzonspor’un tek golü ise Maxi Gomez’den geldi.

Gomez, 12. saniyede golü buldu

Maçın henüz 12. saniyesinde Torreira’nın kısa pasında Abdülkadir Ömür araya girdi. Hemen yanındaki Gomez’e bıraktı. O boş kaleye bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Mertens, skoru eşitledi

Mücadelenin 18. dakikasında Kerem’in ceza sahasına gönderdiği topu Icardi iki hamleyle Mertens’e bıraktı. Onun çaprazdan düzgün vuruşu direğe de çarpıp ağlarla buluştu. Bu golle Galatasaray skoru 1-1’e getirdi.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol çıkmayınca iki takım soyunma odasına eşitlikle girdi.

Icardi, penaltıdan takımını öne geçirdi

Karşılaşmanın 51. dakikasında Yunus ceza sahası içinde Trezeguet’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Mauro Icardi, kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Galatasaray, üst üste 12. maçını kazandı

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol çıkmayınca Galatasaray, üç puanın sahibi oldu.

Süper Lig’de üst üste 12. galibiyetini alan lider Galatasaray 54 puana yükselirken, geçen hafta sahasında Antalyaspor’u mağlup eden Trabzonspor, Galatasaray’a kaybederek 38 puanda kaldı. Bu mağlubiyetle bordo-mavili takım son 4 deplasman maçını kaybetmiş oldu. 

Gelecek hafta Galatasaray deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Trabzonspor ise Ümraniyespor’u konuk edecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray’dan Ali Koç’un açıklamalarına yanıt: Psikolojide yansıtma

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un basın toplantısında yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından karşılık verdi. …

Bir yanıt yazın