Erbakan: 6’lı masa askeri vesayeti geri getirmeyi vadetmektedir

Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, 6’lı masanın açıkladığı Ortak Mutabakat Metni’nin ülkenin ve vatandaşın gerçeklerinden kopuk olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

2023 seçimleri yaklaşırken, siyasi gündemde hararet artıyor.

Seçimler için 14 Mayıs tarihi beklenirken, Millet İttifakı’nda halen aday belirsizliği hakim.

Aday açıklaması beklenen 6’lı masa, 30 Ocak’ta Ortak Politikalar Metni’ni açıkladı.

Metinde belirtilen maddeler ise çoğu kesimden tepkilerin hedefi oldu. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara’da düzenlenen ‘İlçe Başkanları’ toplantısında yaptığı toplantısında yaptığı konuşmasında konuya değindi.

Erbakan, ortaya konulan metnin ülke gerçeklerinden ve vatandaşın gündeminden kopuk olduğunu söyledi.

“6’lı masanın mutabakat metni askeri vesayeti geri getirmeyi vadediyor”

Erbakan şu ifadeleri kullandı:

Bu metin askeri vesayeti geri getirmeyi vadetmektedir. Eski Türkiye’nin kısır çekişmelerini, çift başlı yönetim anlayışını ve ülkeyi yeniden 28 Şubat’ın karanlık günlerine döndürmeyi vadetmektedir. Genelkurmay ve kuvvet komutanları Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olmayacak vaadi ülkeyi yeniden üniformalı vesayet rejimine döndürmekten başka bir anlam taşımıyor. Ekonomik krizin pençesindeki vatandaşlarımızın dertlerine derman ümidi veren bir tane bile somut teklifleri yok; vaatleri sadece “cek, cak” edebiyatı.

Bakınız metinde diyorlar ki, “Enflasyonu iki yıl içinde tek haneye kalıcı bir biçimde indireceğiz. Beş yılın sonunda dolar cinsinden kişi başına milli gelirimizi en az iki katına çıkaracağız. Aşırı yoksulluğu sıfırlayacağız.” Bunları söylemek kolay da, neyi nasıl yapacakları, ‘hangi projeyle hangi kaynakla yapacaksınız’ bunlardan metinde eser yok.

“Erdoğan’ın adaylığına çok takıldılar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Erbakan şunları söyledi:

Herkesin kendi gücüne, çalışmasına odaklanması ve kim aday olursa olsun, ‘karşımızda Sayın Cumhurbaşkanı da olsa biz bu seçimi kazanırız’ anlayışıyla çalışmasını sürdürmesi lazım. Bu konuya çok fazla takıldılar.

Artık seçim takvimi başladı. YSK’nın vereceği karara herkesin saygı duyması gerekecek. O kararı beklemek ve bu tartışmayı çok uzatmamak lazım.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın