Şanlıurfa ve Kilis’te arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Depremin vurduğu iki kentte yürütülen çalışmalar sona erdi. Ekipler, çalışmaların sürdüğü diğer illere sevk edildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen depremlerden 10 il etkilendi.

O illerden biri olan Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Kentteki ekipler de başka illere yönlendirildi.

AFAD açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Ekiplerimiz, Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Şanlıurfa’daki arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir.

Ekipler, diğer illere sevk edildi

Bir açıklama da Kilis için yapıldı. Çalışmaların sona erdiği kentteki ekiplerin diğer illere gönderildiği duyuruldu:

Ekiplerimiz, Kilis’te arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Kilis’teki arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edilmiştir.

Bakan Nebati, son durumu anlattı

Öte yandan, deprem sonrası soluğu kentte alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 170 kişinin afette can verdiğini duyurdu.

Bakan Nebati, şunları söyledi:

Çevre illerde vefat etmiş 110 vatandaşımız, Şanlıurfa’ya nakledildi. Bugün itibarıyla Şanlıurfa’da 3 bin 423 vatandaşımız taburcu edilmiştir. 39 vatandaşımızın acil serviste, 110 vatandaşımızın ise yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmektedir. 328 vatandaşımız da hastane servislerinde tedavi işlemlerine devam etmektedir. Deprem sonrası ilçeler de dahil olmak üzere Şanlıurfa genelinde 253 yapı kullanılamaz hale gelirken, bunların 19’unda arama kurtarma faaliyetleri yürütülmüştür. Şu an itibarıyla ilimizde arama kurtarma faaliyetleri neticelendirilmiştir.

12 bin 172 binamızda hasar tespit çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Çadırlarımız ivedi bir şekilde kurulurken, 493 toplanma noktasında bulunan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulunmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Temel ihtiyaç, gıda ve akaryakıta ulaşımda bir sorun bulunmamaktadır. İlimizde normalleşme süreci başlamıştır. Psikolojik destek için 22 uzman ekip sahada görev yapmaktadır. İlimizde görevini tamamlayan ekipler, diğer illere gönderilmiştir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir Cevap Yazın