Adana’da yıkılan binanın kaçan müteahhidinin Kılıçdaroğlu ile fotoğrafı çıktı

65 kişinin can verdiği binanın yapımında bulunan müteahhit Hasan Can Alpargün’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile fotoğrafı çıktı. Sosyal medya hesabını gizleyen Alpargün’ün, babası ile birlikte Kıbrıs’a kaçtığı öğrenildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde yıkıma neden oldu.

O illerden biri olan Adana’nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da, depremle birlikte çöktü.

32 daireli binada arama kurtarma çalışmalarına devam edilirken, 65 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı.

7 yıl önce ‘depreme dayanıklı’ dedi

Mahallede bulunan diğer binaların sağlam kalıp, sadece Hasan Alpargün Apartmanı’nın çökmesi dikkatleri çekerken, hemen binayı inşa edenler araştırıldı.

Alpargün İnşaat tarafından yaptırıldığı ortaya çıkan binanın müteahhidinin de Hasan Can Alpargün olduğu belirlendi.

Alpargün’ün 7 yıl önce verdiği röportajda aile şirketi olduklarını aktarırken yapılan binaları da, “Projelerde her şeyden önce dikkat ettiğimiz şey güvenilirlik ve depreme dayanıklılık” sözleriyle pazarladığı öğrenildi.

Babası ile Kıbrıs’a kaçtı 

Şirketin genç patronu bir reklam çalışması olarak verdiği röportajda ise “Sıra dışı bir mimar, Hasan Can Alpargün” diye kendini anlattığı aktarıldı.

İnşaat şirketinin internetteki sayfasına girilemezken, baba Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün’ün yakınları, ikilinin deprem günü apar topar Kıbrıs’a kaçtığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu ile fotoğrafı çıktı

Öte yandan 65 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve deprem günü soluğu Kıbrıs’ta alan Hasan Can Alpargün’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sırıttığı fotoğraf ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabını gizleyen Alpargün’ün profil resmi ise Kılıçdaroğlu ile olan o fotoğraf…

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın