Rize Valisi Kemal Çeber: ‘Rize Tek Yürek’ platformuyla çok planlı ilerliyoruz

Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili soruları yanıtlayan Rize Valisi Kemal Çeber, ilde başlatılan ve diğer illere örnek olacak “Rize Tek Yürek” platformunu değerlendirdi.

Türkiye 6 Şubat sabahına büyük bir felaketle uyandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Sabah saat 04.17’de yaşanan deprem; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı da sarstı.

Yaşanan mucizevi kurtuluşlar, depremzedelere, ekiplere ve milyonlara derin nefes aldırdı. Yaptığı canlı yayınlarla depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki son durumu vatandaşlara aktarıyor.

“Rize Tek Yürek’ platformuyla çok planlı ilerliyoruz”

Rize Valiliği öncülüğünde ilde uygulamaya konulan “rizetekyurek.com” platformuyla deprem bölgelerine yönelik yardımlar tek bir noktada toplanarak koordine edilecek. 

Rize’nin de su kaynaklı afetlerin yaşandığını bir bölge olduğunu belirten Vali Çeber, deprem bölgeleri için ilde başlatılan ve diğer illere örnek olacak projeyle ilgili şunları söyledi:

Rize deprem bölgesi değil ama Türkiye’nin en çok afet olan ilidir. Burası su kaynaklı afetlerin merkezidir. Yaşanılan su kaynaklı afetler burada derin bir tecrübe oluşturmuştur. 

Buradaki insanlar hem afetin zorluğunu bilir, hem de nasıl mücadele edeceğini bilir.  Ben de uzun yıllar afet yönetimi üzerine çalıştım. Dediğiniz gibi çokça eserim vardır. 

Tüm memleket çok büyük bir gayret içerisinde ama güzel bir sistem kurduğumuzu ben de değerlendiriyorum. Hem yardım toplama, hem profesyonel eğitimli ekiplerin afet bölgesine sevk konusunda, hem yardımcıların sevki konusunda, hem de söylediğimiz gibi dijital imkanları kullanma konusunda çok planlı gidiyoruz. 

En azından şunu söyleyeyim şu anda Rize’den birisi deprem bölgesine gittiyse ki 3 bini aştı sayı, en azından yanında 3 günlük suyuyla, kullanacağı aletiyle gider. Çünkü deprem bölgesinde ne göreceğini burada yaşadığı afetlerden bilir.

“Çok zor günler yaşıyoruz”

“”Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyorum” diyen Çeber, şu ifadeleri kullandı:

Gerçekten zor günler yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımızın, bu işin uzmanı yerli yabancı herkesin söylediği gibi dünya tarihinin en büyük afetlerinden birini yaşadık. Üst üste hem 7.7 peşinden 7.6 şiddetinde ve diğer bileşenleriyle beraber yaklaşık 14 milyon kişiyi 11 ili etkileyen bu deprem hepimizi üzdü. Zor günler geçiriyoruz ama şunu da biliyoruz biz bunların üstesinden geleceğiz.

“Son can enkaz altından çıkartılana kadar hepimiz enkaz altındayız”

Rize’den deprem bölgesine gönderilen yardımlara değinen Çeber, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz deprem bölgesine şu ana kadar 150 kamyon, 179 tır yardım malzemesi gönderdik. AFAD merkeziyle irtibatlı gönderdik. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler, AFAD koordinasyonu dışında gönderilen ürünlerdir. Lütfen irtibatlı yardım göndersinler.

Rize’de “Tek yürek” sloganının dışında bizim şöyle bizim sloganımız var: Son can enkaz altından çıkartılana kadar hepimiz enkaz altındayız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’dan düzmece İsrail görseli, “Yapay Sürü İHA”yla saldırıyı çizdiler

Resmedilen bir İsrail şehrinin, İHA’lar tarafından saldırıya uğratılma anları resmedildi. Orta Doğu, İsrail’in Şam saldırısının …

Bir yanıt yazın