İskenderun’da ‘İspanya ordusu devriye atıyor’ yalanı

Deprem için yardıma gelen İspanya ordusu hakkında ortaya atılan devriye iddiaları, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından özellikle sosyal medyada büyük bir dezenformasyon başlatıldı.

Algı oluşturmak için deprem bölgelerinden çekilmiş fotoğraf veya görüntüler kullanılarak gerçekliği olmayan durumlar yayıldı.

Kısa sürede birçok farklı hesaptan hızla paylaşılan yalan haberler, gerçekliği ortaya çıkınca silinip kaldırıldı.

Bunlara örnek olarak en son bazı internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında, “İspanya ordusuna bağlı zırhlı araçların İskenderun ve sahil bölgesinde devriye görevi” yaptığı iddiasına ilişkin görüntüler yer aldı.

Yardım için gelen araçların görüntüsü

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, görüntülerin depremin ardından yardım için bölgeye gelen İspanya Silahlı Kuvvetlerine ait araçların arama-kurtarma bölgesine intikali sırasında çekildiğini bildirdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın