Ali Babacan: Asla kimse seçimleri uzatmaya cesaret etmesin

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın ‘şimdi seçim konuşma zamanı değil’ söyleminin ‘şimdi seçim zamanı değil’ söylemine dönebileceğini, vatandaşın bu konuda kendilerine seçim tarihinin değiştirilmemesi yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi.

Türkiye’de deprem felaketinin acısı hala çok taze.

11 ilimizi etkileyen deprem büyük yıkıma neden oldu.

Bu kapsamda her siyasi lider gibi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bölgeyi ziyaret etti.

Babacan, ziyaretleri kapsamında bulunduğu Mardin’den Halk TV’de İpek Özbey’in sunduğu Sansürsüz programına canlı bağlanarak izlenimlerini aktardı.

Babacan’a yayın esnasında eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın açıklaması ile kamuoyunda gündeme gelen seçim erteleme tartışmaları da soruldu.

“‘Şimdi seçim zamanı değil’ söylemine evrilebilir”

İktidar tarafından dile getirilen ‘Seçim konuşmanın zamanı değil’ sözlerinin tehlikeli olduğunu belirten Babacan, zamanla bunun ‘seçimin zamanı değil’ söylemine dönüşebileceğini söyledi.

Babacan şöyle konuştu:

“Diyorlar ki; ‘Seçimi konuşmanın şimdi zamanı değil’. Bu, söylem tehlikeli bir söylem. Bir süre sonra bu söylem şuna kolayca evirilebilir: ‘Seçimin zamanı değil’. Evirip işi o noktaya getirebilirler.

Asla. Anayasa hükümleri bu konuda çok açık. Bu ülke, Kurtuluş Savaşı’nın ortasında TBMM’yi işleten topraklar burası. Bir yansan savaş var bir yandan Meclis kararlar çıkartıyor. Bunlar bu ülkede 100 sene önce başarılmış.

Allah aşkına neyi beceremiyorsunuz siz bu ülke bunları geçmişte başarmış. Bu kadar teknolojinin ilerlediği, bu kadar adrese kayıtlı nüfus sisteminin olduğu, T.C. numarasıyla bütün vatandaşın kaydının bir şekilde bir yerlerde olduğu bir ülkede siz neyin bahanesini arıyorsunuz?

“Vatandaş ‘aman seçim tarihi değişmesin’ diyor”

Nereye gitsen bize vatandaştan gelen talepler bu yönde. Aman diyorlar aman dikkat edin seçim tarihi ile ilgili bir şey olmasın. Hadi mayıs diyorlardı olmadı bilemedin haziran Anayasa’nın gösterdiği tarih…

“Asla kimse buna cesaret etmesin”

Kurtuluş Savaşı’nın ortasında hukuk diyen, Meclis’i çalıştıran ülke afet zamanında ne hukuktan ne Anayasa’dan sapmalı. Asla kimse buna cesaret etmesin. Anayasa çiğneme, tanımama gibi bir cesareti kimse kendinde görmesin. Çünkü hukuku, Anayasa’yı çiğnemenin affı olmaz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın