Akar: Depremden sonra 10 bin Suriyeli gönüllü olarak döndü

Milli Savunma Bakanı Akar, Hatay’a Suriyeli sığınmacı akını olduğu iddialarına ilişkin, “Kitle halinde ne hudutlardan ne de sınır kapılarından ülkemize geçiş söz konusudur.” dedi.

Türkiye, asrın felaketine kilitlendi.

Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli deprem 6 Şubat’ta yaşandı.

Geniş bir coğrafyada hissedilen afet, 11 ili enkaza çevirdi. Büyük yıkımların olduğu depremde, kentler adeta savaş alanına döndü.

Binlerce bina yıkıldı, can kaybında bilanço 40 bini aşarak ağırlaştı.

Devletin tüm imkanlarının seferber edildiği afet bölgesinde, bakanlar da sahaya inerek çalışmaları yakından takip etti.

Bakan Akar afet bölgesinde

Bu süreçte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yardım faaliyetlerini yerinde incelemek üzere kentleri ziyaret etti.

Bakan Akar, son olarak sınırın hudut karakollarında denetlemelerde bulundu.

“Hudutta bir hareketlilik yok”

İlk olarak Yayladağı Sınır Kapısı’na giden Akar, kapıdaki gümrük muhafaza yetkililerine, “Suriyeli sığınmacı” iddialarını hatırlattı.

Görevliler, “Buradan herhangi bir giriş yok. Aksine, kaldıkları yerler zarar gören Suriyelilerin topraklarına tek yönlü olarak kesin dönüşleri var.” yanıtını verdi.

Hudut bölük komutanı ile hudut karakolu komutanı, “Sorumluluk sahamızın tamamı termal kameralar, insansız hava araçları ile 7/24 esasıyla izlenmektedir. Hudutta bir hareketlilik yok. Şu anda herhangi bir geçiş teşebbüsü söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın