Hataylılar deprem korkusundan şehri terk ediyor

Büyük yıkıma uğrayan Hatay’da, yolcu otobüsleri peş peşe tamamen dolu olarak yola çıkıyor.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Hatay’da binlerce kişinin vefat etmesine ve evsiz kalmasına neden oldu.

Yaralarını sarmaya çalışan depremzedeler 15 gün sonra bu kez merkez üssü Defne ve Samandağ olan iki büyük deprem daha yaşadı.

Büyük korku ve panik yaşanan kentte bazı hasarlı binalar yıkıldı.

Son sallantıda 6 kişi hayatını kaybederken, 300’den fazla kişi de yaralandı.

Üst üste yaşanan depremlerde evleri hasar gören veya yıkılan Hataylılar, şehirler arası otobüs terminaline akın ederek kurtarabildikleri eşyaları ile yerle bir olan şehri birer birer terk ediyor.

“Bir şeyimiz kalmadı”

40 yıldır Hatay’da yaşadığını belirten Ümit Özalp, şunları söyledi:

Doğma büyüme Hatay Antakyalıyım. Çok büyük bir deprem meydana geldi. Hiç bir şeyimiz kalmadı. Evimiz, yurdumuz, çocuğumuz. İşimizden olduk. Şu an durumumuz içler acısı. Otobüslerle herkes ilini memleketini değiştirmeye çalışıyor. Bu depreme 7.7 diyorlar ben hiç inanmıyorum, bu deprem 12’nin üzerindedir. Çünkü taş üstünde taş kalmamış durumdadır.

“Günlük en az 2 bin yolcu taşıyoruz”

Otobüs firmasında çalışan Kenan Çağlar da şu ifadeleri kullandı:

Genellikle yolcularımız Antalya, Mersin, İstanbul civarına gidiyor. Burada ne ev var ne de yatabileceğimiz bir yer. Herkes mağdur bir durumda. Bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her saat başı araba çıkıyor. Şu anda yoğunluk var. Bazıları evleri ne durumda diye geri dönüyor. Her araba dolu gidiyor. Günlük en az 2 bin yolcu taşıyoruz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın