Konut kredisi düzenlemesi sonrası ilk açıklama: ‘Konut fiyatları uçacak’

Konutta bugün yeni bir düzenleme yapıldı. BDDK, ev fiyatına göre verilecek kredi oranlarını değiştirdi. Peki bu durum, ev fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Sıfır ve ikinci el konut fiyatlarında kötü haber.

Sıfır ve ikinci el ev alacak vatandaşları ilgilendiren açıklama bugün geldi. Yapılan açıklamada Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, ev alımında, konutun fiyatına göre çıkacak kredi oranını düzenledi. Düzenlemede artık kişilere daha fazla kredi verileceği bildirildi.

BDDK tarafından açıklanan duyuruya baktığımızda 5 milyon liranın altındaki sıfır evler için yüzde 80 ile 90 arasında kredi çıkarılack. 5 ile 10 milyon liralık kredilerde ise evin değerinin yüzde 70 ile 80’ine kadar kredi çıkacak. Diğer değerler ise şu şekilde:

2. el konutlar için yapılan açıklamaya baktığımızda ise 1 milyon liranın altındaki evler için yüzde 90 kredi verileceği bildirildi. 900 bin liralık ev alacaklara 810 bin liraya kadar kredi çıkabilecek. 1 ile 2 milyon lira arasındaki evler için yüzde 60 ile 70 arasında kredi çıkacak. İşte ev fiyatına göre verilecek kredi oranları:

“EV FİYATLARINA YANSIYACAK”

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında, bu hamlenin ev fiyatlarını arttıracağını söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

Konut fiyatları uçacak…

BDDK SIFIR konutlar için değeri.

5 milyon TL ve altında ise % 90 kredi kullandırımına,
5-10 milyon TL arasında ise % 80 kredi kullandırımına,
10-20 milyon TL arasında ise % 70 kredi kullandırımına
izin verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek: Mali kaynaklar daha verimli alanlara yönlendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte Türkiye’de yerel …

Bir yanıt yazın