Ne masa ama? Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nda bakanlıkların paylaşımını açıkladı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın seçimleri kazanması halinde partilerin aldıkları oy oranına göre 22 bakanlığın 6’ya bölüneceğini söyledi.

Türkiye, aynı gün yaşanan 2 şiddetli depremle derinden sarsıldı..

Geniş coğrafyada hissedilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde büyük yıkımlar yaşandı.

Büyük felakette, 44 bini aşkın kişi hayatını kaybetti.

Milyonlar afet bölgelerindeki haberlere odaklanırken, muhalefet partileri siyaset yapmayı sürdürüyor..

CHP ve İyi Parti önderliğinde; Saadet, Demokrat, DEVA ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu ve bir aday üzerinde birlik sağlayamayan 6’lı masa, bakanlıkları paylaştı..

Millet İttifakı’nda bakanlıklar 6’ya bölünerek pay edilecek

Adaylarını deprem nedeniyle erteledikleri 2 Mart’ta yapılacak seçimle belirleyeceklerini duyuran Millet İttifakı’ndan, iktidar oldukları takdirde ülkeyi yönetim biçimleriyle ilgili de bir açıklama geldi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, tv100’de yayınlanan Uğur Dündar ile Mine Özbek’in ‘Haftanın Panoraması’ programına konuk oldu.

Burada yaptığı açıklamalarında seçilen Cumhurbaşkanı’nın 6 parti genel başkanlarıyla mutabakat içinde çalışacağını belirten Karamollaoğlu, bakanlıkların da 6’ya bölüneceğini belirtti. 

“Millet önünde bir deklarasyon yapacağız”

Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanı adayı ve genel başkanlar millet önünde bir deklarasyon yapacak. Diyeceğiz ki biz Cumhurbaşkanı ile birlikte ‘Evet adayımız falanca kişidir, ve bu kişi ülkeyi yönetirken 6 siyasi partinin genel başkanlarıyla mutabakat içinde yönetecek’. He burada efendim Cumhurbaşkanlığı yardımcısı vasfı mı verirsin, danışmanlık vasfı mı verirsin bu ayrı bir konu.

“22 bakanlık partiler arasında pay edilecek”

Cumhurbaşkanlığı vasfı verildiği zaman, eğer bir milletvekili ise vekilliği düşer. E düşmemesi lazım kanaatindeyim ben. 
Bu konuda da partilerin aldıkları oya göre de, 22 bakanlık partiler arasında pay edilecek. Her parti en azından bir bakanlıkta etkili olacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın