Kılıçdaroğlu’nun ‘genel başkanlar aday olmamalı’ sözleri gündemde

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Millet İttifakı’ndan adaylığı resmen ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘genel başkanlar aday olmamalı’ sözleri yeniden dolaşıma girdi.

Türkiye’de seçimlere sayılı günler kala muhalefette hareketli saatler yaşandı. 

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bugün bir araya gelen Millet İttifakı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını resmen ilan etti.

CHP Lideri’nin adaylığı sonrası yıllar önce konuyla ilgili verdiği bir demeçte seçimlerde aday olmadığını, bunu da seçmenine anlatmak için kullandığı “genel başkanlar aday olmamalı” çıkışı yeniden gündem oldu.

“Benim namusum ve şerefim bu kadar ucuz mu?”

Kılıçdaroğlu, o yayınlardan birinde şu ifadeleri kullanıyor:

Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmamalı. Bir partinin genel başkanı velev ki seçildi… Nasıl gidecek namusu ve şerefi üzerine yenin edecek ben tarafsız olacağım diye. Benim namusum ve şerefim bu kadar ucuz mu? Ben nasıl namusum ve şerefim üzerine tarih huzurunda ve büyük Türk milletinin önünde diyeceğim ki ‘tarafsız davranacağım’. Yahu o zaman demezler mi kardeşim sen nasıl falan partinin üyesisin.

Kılıçdaroğlu’nun isminin resmi olarak açıklandıktan sonra partisinden istifa edip etmeyeceği, eğer seçilirse tarfsız kalıp kalmayacağı merak konusu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın