Yarkadaş’ın Akşener paylaşımlarına İyi Partili vekilden tepki! Bu trolü kim susturacak?

Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Barış Yarkadaş, Meral Akşener’i hedef alan bir paylaşımda bulundu. İyi Parti Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş’a tepki göstererek “Bu trolü kim susturacak” dedi.

2023 seçimleri hızla yaklaşırken, Türk siyasi tarihinde nabızlar yükseldi.

14 Mayıs olarak belirlenen seçim gününe 2 ay gibi bir süre kalırken, Millet İttifakı sessizliğini bozdu.

1 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı adayı belirleyemeyen 6’lı masa, dün beklenen açıklamayı yaptı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu…

Şaşırtmayan bu karar öncesinde 6’lı masa yıkılıp yeniden onarıldı.

Ne olmuştu?

İyi Parti Lideri Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz ederek masadan kalksa da, arabuluculuk rolü üstlenen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, buzları eritti.

Meral Akşener, masaya geri dönerken “İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun” teklifini sundu.

Ancak Kılıçdaroğlu, adaylığının ilanı sonrasında cumhurbaşkanı yardımcılarının, ittifak partilerinin genel başkanları olacağını açıkladı.

Akşener’in yüzü düştü

Meral Akşener’in Saadet Partisi önünde aday açıklanırken yüz ifadesi ise gündem oldu.

Akşener, masaya güç bela oturtulmuş bir yüz ifadesi ile kameralara yansıdı.

Barış Yarkadaş tek tek yazdı

Bir diğer yandan, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Barış Yarkadaş, dün Millet İttifakı’nın toplantısı esnasında genel merkezdeydi.

Yarkadaş, bu sırada yaşananları tek tek anlattı.

Meral Akşener’i hedef alan Yarkadaş, “Partisinin barajın altında kalacağını görünce masaya döndü.” ifadelerini kullanarak şu cümleleri kurdu;

“Akşener’i anlayamıyorum. Ne yapmak istediğini anlayan var mı?”

Akşener’i anlayamıyorum. Partisinin barajın altında kalacağını görünce masaya dönüyor; toplantıda yine masayı terk ediyor. Akşener, Babacan’a sinirlenip çıkarken, Davutoğlu engelleyip salondaki mescitte 15 dk. konuşuyor. Akşener geri dönüyor.  Ne yapmak istediğini anlayan var mı?

2- Davutoğlu’nun müdahalesi ile yeniden masaya oturan Akşener,  ortak vekil listesine dahil olmayacağını ve kendi listesiyle gireceğini beyan ediyor. Bir sorun yok; kendi tercihidir. Ancak yarattığı kriz muhalefete çok zarar verdi. Siyaset konuşulamaz hale geldi. Çok yazık etti.

“Kimse kendini vazgeçilmez sanmasın”

3- Akşener’in dün yarattığı krizi Davutoğlu 12. Maddeyi bizzat kaleme alarak çözüyor. Bir formül de bakanlık sayılarının artırılması. Davutoğlu ve Babacan’ın ilk hedefi Meclis’te grup kurmak. Umarım bu süreci de kazasız belasız atlatırlar.

4- Dün Saadet Partisi’nin ardından CHP Genel Merkezi’nin önüne gittim. Onlarca insanla sohbet ettim. Bu halkın umudunu kıranlar, emin olun ki; sokağa çıkacak yüz bulamaz. Herkes her şeyin farkında. Kimse kendini vazgeçilmez sanmasın. Kimse kendisini Kafdağı’nda görmesin.

İyi Partili vekilden tepki

Yarkadaş’ın paylaşımları sonrasında ilk tepki, İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’den geldi.

“Bu trolü kim susturacak?”

Naci Cinisli, Yarkadaş için “Bu trolü kim konuşturuyor, kim susturacak? Neyin nesidir, kimin fesidir?” ifadelerini aktardı.

İyi Parti karşıtı paylaşımlar

Bir diğer yandan, adeta İyi Parti düşmanlığı ile paylaşımlar yapan Barış Yarkadaş’ın, partiyi ve Akşener’i hedef aldığı diğer paylaşımları akıllara geldi.

Yarkadaş’ın diğer paylaşımları ise şu şekilde;

Masayı dağıtan seçimi AK Parti ve MHP’ye hediye eder.
İyi Parti sulandırıyor.
Meral Akşener bu gece TV izlemese ne olacaktı? Ya Mansur Yavaş ya Ekrem İmamoğlu, Akşener’in teklifini aynı anda kabul etse ne olacaktı? Kısaca çöp mü çekecekti Akşener? Lütfen biraz ciddiyet… İyi Parti’de hiç mi aklıselim biri kalmadı?

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın