Altılı masayı sarsacak flaş gelişme! Saadet’te kazan kaynıyor!

Altılı masanın aday açıklama seremonisini ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’ sloganları eşliğinde Saadet Partisi Genel Merkezi önünde yapması partinin tabanının tepkisini çekti. Çok sayıda yönetici karşı bildiriye hazırlanıyor.

CHP, İyi Parti, DP, Deva Partisi, GP ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu altılı masa, 13’üncü toplantının akabinde ortak adayını açıkladı.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’ sloganları eşliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıkladı.

PARTİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİ TEPKİLİ: ÇOK SAYIDA YÖNETİCİ HAREKETE GEÇTİ

Kurduğu partiler 4 kez ‘laiklik’ gerekçesiyle kapatılmış, otorite eliyle 5 kez siyasi yasaklı hale getirilmiş merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın Saadet Partisi’nin önünde cereyan eden görüntüler çok sayıda yönetici ve il başkanını rahatsız etti. Parti içinden bazı isimlerin karşı bildiri yayınlama hazırlığında olduğu öğrenildi.

Milli Görüş ilkeleri dışında hareket etmekle‘ itham ettikleri Genel Başkan Temel Karamollaoğlu aleyhinde karşıt bildiri hazırlığı içerisinde olan partililerin ortak metin etrafında buluşacağı kaydedildi.

TARİH BELİRLENDİ

Mübarek Berat Kandili günü oluşan görüntülere tepki gösteren ve sayıları şu ana kadar 50’ye yaklaşan parti içi muhalifin, Perşembe veya Cuma günü karşı bildiriyi yayınlayacakları belirtiliyor.

Haber 7’nin parti içi kaynaklardan edindiği kulis bilgilerine göre, 50’ye yakın kişiden oluşan grupta çok sayıda il başkanının, ilçe başkanlarının ve partinin üst kademedeki isimlerinin yanı sıra Saadet Partisi Genel İstişare Kurulu’nda yer alan siyasilerin olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca Temel Karamollaoğlu’nun izlediği politikadan ötürü partiden ayrılmış, fakat Milli Görüş’e olan gönül bağını devam ettiren bazı isimlerin de bahsi geçen bildiriye imza atacakları vurgulandı.

Haber 7, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde meydana gelen görüntülerden sonra Milli Görüş camiasının duayen isimleriyle röportaj yapmış ve bu haberi “Milli Görüş’ün 10 ismi Haber7’ye konuştu: Tarih bunu affetmeyecektir!” başlığıyla manşete taşımıştı.

Haber 7’ye açıklamada bulunan isimler arasında; Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmerer, eski Refah-Yol Hükümeti Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey, TBMM 20. ve 21. dönem Refah Partisi ve Fazilet Partisi Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, TBMM 19. Dönem Refah Partisi Tokat Milletvekili Ahmet Feyzi İnceöz, TBMM 21. Dönem Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mehmet Zeki Çelik, Refah Partisi eski Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Cemal Toptancı, Saadet Partisi eski İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Milli Görüş camiasının sembol isimlerinden Mustafa Kasadar Hoca, Necmettin Erbakan Hoca’nın tercümanı ve Haymana Mutabakatı Heyeti Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Yaşar, Saadet Partisi Genel Başkanlığı eski danışmanı ve rahmetli Oğuzhan Asiltürk’ün çalışma arkadaşı Harun Macit vardı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın