Emre Belözoğlu ve Fatih Altaylı kavgası büyüyor! Dava açıldı

Emre Belözoğlu, kendisine “Ey Fetullah’ın çocuğu” diyen Fatih Altaylı’ya dava açtığını açıkladı.

Spor camiasında yepyeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun, “Babamdan önce başkasının elini tutmamış bir annem ve benden önce kimsenin elini tutmamış bir eşim var. Şeref istiyorlarsa bizde fazlasıyla var.” ifadelerine tepki gösterdi.

Emre Belözoğlu’nun açıklaması şu şekildeydi:

“Babamdan önce başkasının elini tutmamış bir annem ve benden önce kimsenin elini tutmamış bir eşim var. Şeref istiyorlarsa bizde fazlasıyla var. Bunu çok dile getiriyorlar. Önce bir dönsünler de kendilerine baksınlar.”

“Fethullah’ın çocuğu! Ayıp, ayıp!”

Gazeteci Fatih Altaylı, Bloomberg HT’deki yayınında Belözoğlu’nun “şeref” ile ilgili yorumuna, “‘Benim anamın, karımın eline el değmemiştir’, bu mudur şeref, bu mudur haysiyet? Hırsızsındır, alçaksındır, yetim hakkı yiyorsundur, oralarda aranır şeref. Ey Fethullah’ın çocuğu! Ayıp, ayıp! “ tepkisini gösterdi. 

Kendi deyimiyle kadın üzerinden, “şeref-haysiyet” yorumu yapılmasına sinirlenen Altaylı, sözlerinin devamında, “Ama alıcısı da var biliyorum. O da alıcısını biliyor, alıcısına söylüyor.” diye konuştu.

Emre Belözoğlu dava açtı

Emre Belözoğlu’nun avukatı Mahir Işıkay konuyla ilgili açıklama yaptı: “14 Mart 2023 tarihinde katıldığı bir televizyon programında gazeteci Fatih Altaylı’nın asılsız, gerçek dışı, yanlı, kişilik haklarını ihlal edici, karalayıcı, eleştiri, ifade ve basın özgürlüğü sınırlarını aşan beyanları ile Sayın Emre Belözoğlu’nun manevi kişiliğini yıpratmaya, kişilik haklarını ihlale yönelik yalan, hakaret ve iftiralarla dolu beyanları karşısında açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Hakkında hiçbir soruşturma bulunmayan, açılmış tüm soruşturmalardan tamamı kesinleşmiş yargı kararı ile aklanarak çıkan müvekkilim Sayın Emre Belözoğlu adına; Fatih Altaylı’nın bu olumsuz algı yaratma çabası içindeki açıklamaları nedeniyle tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı, bu kapsamda tüm bu haksız ithamlarının hesabını çok yakın zamanda yargı önünde vermesi için gerekli işlemlere başladığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın