Kılıçdaroğlu, Ecevit’e kitapçık fırlatan bay kriz Ahmet Necdet Sezer ile görüştü

Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul eden 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “Başarılı olmasını diliyorum. Destekliyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde tüm kozlarını oynuyor.

Bir yandan sahada çalışmalar yapan Kılıçdaroğlu, bir yandan da özel görüşmelerle seçim öncesi destek toplamaya çalışıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü adresi Ankara Gölbaşı’nda yaşayan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer oldu.

Beraberindeki heyet ile birlikte Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Gökçen eşlik etti.

Desteğini açıkladı

Ahmet Necdet Sezer, yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından uğurlama sırasında “Başarılı olmasını diliyorum. Destekliyorum.” dedi.

Anayasa kitapçığı krizi

Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanı olduğu dönem, Türkiye’nin krizlerle dolu yılları olarak hafızalarda.

Ahmet Necdet Sezer, 19 Şubat 2001 tarihinde MGK toplantısında dönemin Başbakan’ı Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlattı.

Yaşanan olay, Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizini tetikledi.

Türkiye 1 günde yarı yarıya fakirleşti.

Kriz nedeniyle Türkiye oldukça zor günler geçirdi.

Ahmet Necdet Sezer, yıllar sonra yaşanan krizlerle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Sayın Ecevit 2 kez bana gelip Fazilet’in kapatılmamasını ve Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine telkinde bulunmamı istedi, ikisinde de reddettim ve aramızda büyük gerginlik oldu. Bu gerginlik sürerken, Anayasa kitapçığı olayı yaşandı. Asıl neden, Ecevit’in FP konusundaki isteğiydi.”

Süleyman Demirel’in ardından Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Ahmet Necdet Sezer, görevde olduğunu dönemde Çankaya Köşkü’nü kamusal alan ilan etti.

Bu tarihten sonra eşi başörtülü olan isimlere eşsiz davetiyeler gönderildi.

Geri çevirdiği atamalar nedeniyle yaklaşık 2 bin kurum vekaletle yönetildi.

Ramazan’da bilerek kameralar önünde su içmişti

10. Cumhurbaşkanı Sezer, Recep Tayyip Erdoğan ve diğer AK Partili yetkililere karşı çok net bir tavır alıyordu. Öyle ki; Ramazan ayında oruç tutmadığını göstermek için kameraların önünde Sezer’in su içtiği görülüyordu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın