HDP’den Kılıçdaroğlu’na gözdağı: Yapmaya mecbur

Yedili Masa’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kirli pazarlıklarına dair detaylar HDP tarafından açıklanmaya başladı.
Seçimlere az bir süre kalırken HDP ve PKK’nın yanında yedili koalisyonun da aday olarak gösterdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu isminin açıklanmasının ardından HDP’ye ziyarete koştu.

KANDİL’E SELAM

Yapılan görüşme sonrası elindeki “emir listesini” basın toplantısında okuyan Kılıçdaroğlu sonrasında yaptığı açıklamalarda da Kandil’e ve PKK’ya selam çaktı. Kılıçdaroğlu HDP ile bazı konularda işbirliği yapacaklarının altını çizerken Selahattin Demirtaş’a da özgürlük vaadinde bulundu.

HDP KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENİYOR

Bay Kemal’in bu açıklamalarından yüz bulan HDPKK’lılar ise özerklik ve bebek katili Öcalan’a özgürlük konusunda baskıyı artırırken açıklamalar üst üste geldi.

“KANDİL’LE MÜZAKERE VE ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEYE MECBUR”

HDP’li Cengiz Çandar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda yeni bir çözüm ve müzakere süreci ve anayasayı değiştirmek için “mecbur ” olduğunu söyledi

Kılıçdaroğlu üzerindeki baskıyı artıran HDP’de Cengiz Çandar yaptığı açıklamada “Kılıçdaroğlu Kandil’le müzakere ve anayasayı değiştirmeye mecbur, yeni çözüm süreci değerlendirme ve uygulama konusunda inisiyatif alabilir mi?” sorusuna “Mecbur mecbur. Öyle olacak” ifadesini kullandı.

“HER ŞEYİ YENİ BAŞTAN İNŞA EDECEĞİZ”

HDP & Yeşil Sol Parti listelerinden aday gösterilen Hasan Cemal hedeflerini açıkladı. Cemal “Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Bunun için de elbette Kürt sorununu çözmek var. Elbette hapisteki bütün tutsakların salınması var. Her şeyi yeni baştan inşa etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Emeklilere 9 maddede yeni destekler geliyor

Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında …

Bir yanıt yazın