TCG Anadolu önünde kuyruk 2 kilometreyi aştı

Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan’da giren Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı’nda vatandaşları ağırladı.

Türkiye yarım asırlık hayallerine kavuşuyor…

Milli ve yerli olarak Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan’da giren Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu Sarayburnu Limanı’nda meraklılarını ağırlıyor.

İçinde, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracının da (SİHA) yer aldığı TCG Anadolu, demir attığı Sarayburnu Limanı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Limanda uzun kuyruklar oluştu

Çok sayıda vatandaş, gemiyi gezmek için liman girişinde sıraya girdi. Vatandaşların ilgisi nedeniyle liman girişinde yoğunluk oluştu. Geminin askeri görevlileri tarafından içeri alınan vatandaşlar, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vatandaşlar gururlandı

TCG Anadolu’nun gurur kaynağı olduğunu dile getiren ziyaretçiler, Türk donanmasına yeni ve daha iyi gemilerin inşa edileceğine inandıklarını ifade etti.  TCG Anadolu gemisini görmek için Konya’dan gelen Nusret Gür, “Bu eser, devlet ve milletin kaynaşmasının bir ürünüdür. Bir arada olduğumuz sürece çok şey başarırız.” dedi.

“Millet olarak çok gururluyuz”

Gemiyi ziyarete gelen Faruk Tunçer ise geminin ilk olma özelliğine dikkati çekerek, “Bununla başladı, umarım serisi devam eder. Millet olarak çok gururluyuz.” diye konuştu.

18-23 Nisan tarihlerinde ziyaret edilecek

Bugün saat 18.00’e kadar ziyarete açık olacak gemi, 18-23 Nisan tarihlerinde de 10.00-18.00 arasında ziyaret edilebilecek.  TCG Anadolu gemisi, 24 Nisan’da İstanbul Boğazı’ndan geçerek vatandaşları selamlayacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın