Hani HDP masada yoktu! HDP, Kılıçdaroğlu’na desteğini resmen açıkladı! İyi parti ne yapacak?

HDP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin çağrısı yapınca “Masada HDP yok” diyen İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in bu açık desteğe ne diyeceği veya nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu.

Türkiye’nin tek gündemi olan seçimlere 16 gün kaldı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy için söz verdiği partiler desteklerini duyurdu.

Kandil’in siyasi uzantısı HDP’nin de aralarında bulunduğu 6 partili Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedi.

“Desteğimiz Kılıçdaroğlu’na”

Aday çıkarmayan Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Türkiye halkları bu çoklu krizin zorlukları, siyasi baskılar ve her türlü eşitsiz propaganda koşullarına rağmen geleceğini kurtarma mücadelesini 14 Mayıs sandıklarında bir kez daha başarıya ulaştırmaya odaklanmıştır. Türkiye halklarının ve ezilenlerinin geleneği bugüne kadar otoriter ve faşist anlayışlara karşı direnişi ve zaferi öğretmiş ve örgütlemiştir.

Bilindiği üzere Türkiye halklarının devrimci, demokrat ve ezilenleri olarak Emek ve Demokrasi İttifakı adıyla bir araya geldik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama, parlamento seçimlerine ise ittifak çatısı altında girme kararı aldık.
HDP, Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladıTürkiye siyasetinin bu kırılma aşamasında, üzerimize düşen tarihi görevi hem geleneğimize hem de gelecek kuşaklara borcumuz kapsamında yerine getirme konusunda mutabık kaldık. Bu kapsamda 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu tarihi seçimde; Türkiye halklarını milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz

Öte yandan 6’lı masanın kurulduğu günden beri HDP’nin masada olmadığını iddia edenlerin yalanlarının ortaya çıkması üzerine milliyetçi kesim, “Masada HDP yok” diyen İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in bu açık desteğe ne diyeceği veya nasıl bir cevap vereceği merakla beklediği öne sürüldü. Şimdi gözler İYi Parti’nin takınacağı tavra ve oradan gelecek tepkilere çevrildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın