Kandil’in seçim talimatıyla 6’lı masanın seçim stratejisi aynı çıktı

Terör örgütünün desteğini arkasına alan Kemal Kılıçdaroğlu, Kandil’in her fırsatta propaganda için kullandığı Alevilik ayrıştırmasını seçim malzemesi yaptı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP, cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini duyurdu.

Aday çıkarmayan HDP’ye talimatın Kandil’den geldiği yapılan açıklamalarla ortaya çıktı.

Üst düzey teröristlerin seçim bildirilerinde baharlaşma sloganı ve Alevilik detaylarını öne çıkarması dikkat çekti.

Alevilik vurgusu

Kılıçdaroğlu’nun yıllardır girdiği hiçbir seçimde başvurmadığı yol olan kimlik ayrıştırması ve Alevilik açıklamasının nedenini PKK elebaşlarından Cemil Bayık’ın şu sözleri özetledi:

Artık AK Parti ve MHP’nin topluma, kadına, Kürt’e Alevi’ye, emekçilere, halklara vereceği bir şey yoktur; bitmiştir. Bizlere düşen görev bunları alaşağı etmektir. Herkesin beklentilerini karşılamaktır. Bu temelde Emek ve Özgürlük İttifakına, HDP’ye, Kürt halkına, Alevilere, kadınlara, gençlere, emekçilere Türkiye’deki bütün faşizme karşı olan halklara ve herkese çağrım bu tarihi fırsatın çok iyi değerlendirilmesidir.

CHP’nin seçim sloganı için seçtiği “Sana söz baharlar gelecek” mottosu ise bir diğer örgüt elebaşı olan Çiğdem Doğu’nun mesajlarında görüldü.

Yeni Haber Başlığı

“Baharlaşmaya uyanalım”

Destekçilerine Kılıçdaroğlu’na oy vermesi için çağrı yapan terörist Doğu, şu ifadeleri kullandı:

15 Mayıs’a uyandığımızda Erdoğan’ın başkan olmadığı ve Meclis’te halkların, Alevilerin, gençlerin ve kadınların iradesinin en üst düzeyde temsilini bulduğu bir sabaha, umuda, baharlaşmaya uyanalım. Halklarımızın, kadınların ve gençlerin içine hapsedildiği bu kirli kader planını parçalayalım, kaderimizi özgürce, adilce, neşeli ve aşkla yeniden kendimiz yazalım.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın