İYİ Partili Aytun Çıray: Altılı masanın seçim güvenliği komisyonu ne işe yaradı

Daha önce yaptığı açıklamayla milletvekili adaylığından çekildiğini açıklayan İyi Partili Aytun Çıray, “Sormazlar mı altılı masanın seçim güvenliği komisyonu ne işe yaradı diye. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin’i nasıl kazandın?” dedi.
14 Mayıs’ta sandık başına gidildi ve oylar kullanıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili adaylarından kimlerin Meclis’e girdiği belirlendi. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’yi geçen aday olmadığı için ikinci tur yolu açıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda aldığı yüzde 49,50’lik oy muhalefetin dengeleriyle oynadı.

“Sormazlar mı Altılı Masa’nın seçim güvenliği komisyonu ne işe yaradı diye”
Hüsrana uğrayan Millet İttifakı nasıl bir ikinci tur politikası izleyeceğine karar verirken, İyi Partili Aytun Çıray’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Seçimlerde hile yapıldı iddiasından bıktığını söyleyen Çıray, bu iddiaların seçmende umutsuzluk yarattığını söyledi. Altılı masanın seçim güvenliğiyle ilgili çalışmalarını eleştiren Çıray, “İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin’i nasıl kazandın?” dedi.

“Şu “seçim hilesi ile kaybettik” mazeretinden bıktım”
Aytun Çıray’ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle:  “Şu “seçim hilesi ile kaybettik” mazeretinden bıktım. Üstelik seçmende umutsuzluk yaratıyor. Sormazlar mı Altılı Masa’nın seçim güvenliği komisyonu ne işe yaradı diye. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin’i nasıl kazandın?”

Partisine yönelik eleştiriler getirdi
Öte yandan bilindiği üzere Aytun Çıray, yaptığı açıklamayla milletvekilliği adaylığından çekildiğini duyurmuştu. Partisinin baraj altında kalacağını iddia eden Çıray, İyi Parti’nin oylarının çok düştüğünü belirtmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Irak ziyaretine ilişkin konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretine ilişkin konuştu. Erdoğan, “İlişkileri kapsamlı olarak ele alacağız” dedi. …

Bir yanıt yazın