CHP Lideri Kılıçdaroğlu kazanırsa HDP neler elde edecek?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye vaat ettiği hususlar neler olduğunu ve CHP’nin iktidar olması halinde HDP’nin hangi kazanımları elde edeceğini gazetecilere sorduk.
CHP, 14 Mayıs’taki seçimlere Millet İttifakı içerisinde katılsa da Kılıçdaroğlu’nun en büyük destekçilerinden birinin ittifağın dışında gözükmeye çalışan HDP olduğu göze görünüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayan ve Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan HDP bu kararını hangi gerekçelere dayandırıyor?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye vaat ettiği hususlar neler?

CHP iktidar olursa HDP hangi kazanımları elde edecek?

Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren kritik soruları gazetecilere sorduk.

HDP’NİN CHP’DEN BİRÇOK TALEBİ VAR

Takvim Gazetesi Yazarı ve Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, CHP ile HDP arasındaki ilişkiye dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Haber7’ye konuşan Kızıltaş, “85 milyon vatandaş olarak görebildiğimiz bir şey var. O da şu; Kemal Kılıçdaroğlu, 7’li masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Bu ilanın ardından Kılıçdaroğlu, HDP’yi ziyaret etti ve HDP’nin desteğini aldı.” dedi. HDP’nin Kılıçdaroğlu’ndan birtakım talepleri olduğunu dile getiren Kızıltaş bu taleplerin kayyım atamasına son verilmesi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gibi hususlardan oluştuğunu da belirtti.

MİLLETİ RAHATSIZ EDECEK DURUMLAR VAR

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin desteğini arkasına almasının ardından Kandil’den de birtakım açıklamalar geldiğini hatırlatan Ekrem Kızıltaş, “PKK, sınır ötesi operasyonların durdurulmasını talep ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun birçok konuda HDP’ye söz verdiği anlaşılıyor. Milleti rahatsız edecek durumlar, kapalı kapılar arkasında verilen sözler var.” sözlerini sarfetti. Öte yandan Gazeteci Ekrem Kızıltaş, Kılıçdaroğlu ve birçok CHP’li yetkilinin açıklamalarında ‘Selahattin Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız bize destek verin” dediğini de hatırlattı.

KILIÇDAROĞLU SEÇİLİRSE TSK SURİYE’DEN ÇEKİLEBİLİR

Akşam Gazetesi Yazarı Murat Özer de Haber7’ye özel açıklamalarda bulunarak CHP ile HDP arasındaki ilişkiye dair dikkat çeken sözler sarfetti. Bazı hususların çok net bir şekilde ortada durduğunu belirten Özer, “HDP de Kandil de dile getirdi. Özerklik konusu, kayyım atamasına son verilmesi, PKK ve diğer sol örgüt mensuplarına af getirilmesi gibi hususlar ifade ediliyor. Ali Babacan’ın dün basına yansıyan açıklamaları da dikkat çekici. Babacan, PYD/YPG’nin ABD tarafından terör örgütü olarak görülmediğini söylüyor. Öte yandan yine dün basına yansıyan bir haber var. Buna göre HDP’li bir milletvekili adayı Afrin’i geri alacaklarını kaydediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi halinde TSK, Suriye’den çekilebilir.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Gabar petrolünün ekonomiye katkısı günlük 40 bin varil!

Gabar’ın Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi olduğunun altını çizen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı …

Bir yanıt yazın