Yeni dönemde hayat pahalılığına karşı köklü reformlar masada!

Başkan Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklayarak yemin etmesinin ardından ekonomide hareketliliği arttıracak adımlar atılacak. 5 yılda 6 milyon istihdam hedefi ve vatandaşın gelirini artırmak için hemen düğmeye basılacak. Hayat pahalılığına karşı köklü reformlar yapılacak. Fahiş kira artışının önüne geçileceği öne sürülüyor
Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni bir demokrasi zaferine imza atarken, ekonomin rotasını “uluslararası itibara sahip finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı üretim” olarak açıkladı. Bu yıl öngörülen 455 milyar liralık yatırım ve beş yıllık dönemde 6 milyonluk istihdam hedefi ile vatandaşın gelirini artırmak için Meclis açılır açılmaz öncelikli yasal düzenlemeler ve adımlar hayata geçirilecek.

YENİ KABİNE GÜVEN VE İSTİKRAR EKİBİ

Yeni kabinenin en geç pazartesi açıklanması beklenirken ekonomide de yeni dönemin “güven ve istikrar” ekibi belirlenecek. AK Parti ekonomi kurmayları Hükümet Programı’nın ekonomi ayağını hazırlayacak. Programda, seçim sonuçları ve toplumun tüm kesiminden gelen talepler dikkate alınacak.

Nüfusu artan, fiyat artışlarının en çok hissedildiği şehirlerin tek tek yeniden yapılandırılması sağlanacak. Meclis’in gündemine gelecek ilk yasal düzenleme temmuz ayında sona erecek kiracıları korumak için uygulamaya alınan yüzde 25’lik tavan uygulamasının süresinin uzatılması olacak.

KİRALARA ÖNLEM

Fahiş kira artışının önünü geçmek için Türk Ceza Kanunu’nda hapis, idari para cezasını içeren düzenlemeler de bu yasama döneminde tamamlanacak.

KİŞİ BAŞINA 16 BİN DOLAR

Yeni kabinede görev alacak ekonomi ekibi 5 yıllık Ekonomi Eylem Planı’nı uygulamaya alacak. Türkiye’yi üst gelir grubuna taşımayı hedefleyen, yüzde 5.5 büyüme, 1.5 trilyon dolarlık milli gelir, 16 bin dolarlık kişi başı gelir düzeyine ulaştıracak güçlü adımlar devreye girecek. Yeni ekonomi yönetimi, “reel sektörü güçlendirme, gençlere destek, yatırım, kalkınma ve büyük projelere ivme kazandırma, sosyal politikaları yaygınlaştırma ve yeni nesil atılımlara” odaklanacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir Cevap Yazın