Adana’ya neden bakan yok?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinede 4 bakanlığı Konyalı isimlere emanet ederken, Ana’dan bir bakanın çıkmaması tepkilere yol açtı. Adanalılar “Hani birileri soruyor ya neden bize az oy çıkıyor. İşte size cevabı” dediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte yeni dönemde görev alacak isimler ve bakanlıkları da belli oldu. Eski kabineden 2 isim bakanlar kurulunda tekrar yer alırken, 16 isim kabinenin yeni üyesi olarak görev yapacak.  Yeni açıklanan kabinenin ardından ise bakanların memleketleri merak konusu oldu.

Yeni kabineye Konya damga vurdu
Konya 4 bakanla listeye hakim olan il olarak dikkat çekerken, Trabzon, Rize, Bartın ve Giresun’dan kabinede biri İstanbul, diğeri Hatay doğumlu beş Karadenizli bakan yer aldı.

4 bakan Konyalı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Konya kabineye dört bakan soktu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş
Konya ve Emirdağ’dan Belçika’ya göç etmiş bir aileden gelen olan Mahinur Özdemir, Brüksel doğumlu. Brüksel Meclisi’nde Hristiyan Demokrat CDH’de milletvekilliği yapan Özdemir, Avrupa’da ve Belçika’da vekil seçilen ilk başörtülü kadın oldu. Ermeni soykırımını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi ve bağımsız milletvekili olarak siyasi kariyerine devam etti. Özdemir, 2019’a kadar Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini yaptı. İki yıl Türkiye’nin Cezayir Büyükelçiliği görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya
Aslen Konyalı olan Ali Yerlikaya, İstanbul SBF mezunu.  Çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı’nda çeşitli idari görevlerde bulunan Ali Yerlikaya; 2007’de Şırnak, 2010’da Ağrı, 2012’de Tekirdağ, 2015’te Gaziantep ve 2018’de ise İstanbul’da valilik görevine atandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965’te Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı beldesinde doğdu. Ailesinin isteği üzerine İstanbul Tıp Fakültesine gitti. Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurucu başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin Mütevelli Heyeti başkanlığını yürüttü.

2018 Türkiye genel seçimleri sonrasında oluşan Bakanlar Kurulu’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat
1963 İstanbul doğumlu olan Ömer Bolat, aslen Konyalı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi uluslararası ekonomik ilişkiler mezunu.  Bolat, MÜSİAD’da 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl da Genel Başkan olarak görev yaptı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Bolat, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini de yürüttü.

Adana’ya neden bakan yok?

Kabineye Konyalı 4 bakanın birden verilmesi Adanalıları üzdü. Ak parti iktidarı döneminde umdukları hizmetleri alamadıklarını öne süren Adanalılar, “Bize bakmayan iktidarı bizde oylarımızla cezalandırırız. Tarım ve sanayi şehri olan Adana’yı görmezden gelen ve gerekli yatırımı ve teşviki yapmayan Ak Parti iktidarı mahalli idareler seçiminde de gerekli cezayı görecektir. Hani birileri soruyor ya Adana’dan neden az oy alıyoruz. İşte bu yüzden oy alamıyorsunuz. Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin’e bakanlık veren farklı hizmet götüren anlayış bizden oy beklemesin” diye tepki gösterdiler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın