CIA Direktörü Burns’tan Yunan şehirlerine gizli ziyaret

Türkiye tarihi seçimini geride bıraktı ama çakma  dost görünümlü düşmanlarının hain darbe  planlarını geride bırakamadı. Mertlikten nasibini alamayan çakma dost ABD, şımarık komşumuz Yunanistan’da gizli planlar içerisinde. CIA Direktörü William Burns, 2 Haziran’da Meriç ve Dedeağaç’a gizli bir ziyaret gerçekleştirmesi bu sinsi planların habercisidir.

Türk’ü Türk’e kırdırmak isteyen, darbe girişimleri için kukla oyuncular kullanan başaramayınca da siyasi iktidarı muhalefeti birleştirerek kukla yönetim elde edip bölgede istediği gibi at koşturmaya çalışan ABD istihbaratı CİA, bunu başaramayınca şimdilerde de savaş senaryolarını uygulamaya almak istiyor.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, resmi temaslarda bulunmak üzere gizlice Yunanistan’a gitmesi hayra alamet değildir. Bu iddiaların sahibi biz değiliz Yunan basının ta kendisi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, Burns’ün, Dedeağaç ziyaretine CIA ajanlarının eşlik ettiği iddia edildi. Haberlerde, Burns’ün Dedeağaç ve Meriç ziyaretinden Yunan istihbaratı ve polisinin haberdar olmadığı ileri sürüldü.

Ta Nea gazetesinin haberinde ise Burns’ün 30 Mayıs’ta da Atina’da temaslarda bulunduğu belirtilmişti.

İki ülkede yapılan seçimler ve dış politikada yenilenme süreci

Yunanistan ve Türkiye arasında uzun süredir var olan deniz yetki alanları, adaların silahlandırılması gibi konulardaki gerilim devam ederken iki ülkede de yapılan seçimlerden sonra belirgin olmasa da olumlu açıklamalar yapılmıştı.

Türkiye’de dış politikada yeni bir dönemin başlangıcı yapılırken Yunanistan’da ise seçimlerin tekrar edilmesiyle yeni hükümet kurulacak.

Bu süreçte ABD istihbaratının başındaki isim tarafından böylesine gizli bir ziyaret dikkatleri üzerine çekti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir Cevap Yazın