Uluslararası Oto Kaçakçılarına yönelik operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından güvenlik güçlerinin kaçakçılara yönelik operasyonunu paylaştı. Yerlikaya, “Uluslararası oto kaçakçılarına fren operasyonu” sözleriyle duyurdu.
Kabinenin yeni isimleri, hız kesmeden çalışmalara başladı.

Bu isimlerden biri de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya.

Devir teslim ile birlikte yemin törenin ardından göreve başlayan Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşımlarını sürdürüyor.

Son olarak yaptığı paylaşımda güvenlik güçlerinin başarılı bir operasyonunu duyurdu.

Kaçakçılığa geçit vermeyen polis ekiplerinin hedefinde, bu kez uluslararası oto kaçakçıları yer aldı.

“10 ilde 12 şahıs ve çok sayıda araç yakalandı”
Ali Yerlikaya, paylaşımında şu bilgilere yer verdi:

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın 1,5 yıldır sürdürdüğü titiz çalışmalar;
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 10 ilde yürüttüğü soruşturmalar kapsamında 12 şahıs ve çok sayıda araç yakalandı.

Operasyon devam ediyor.

Kahraman polislerimiz…
Rabbim yardımcınız olsun, ayağınıza taş değdirmesin.

Vergi kaçırdıkları tespit edildi
Yerlikaya’nın tebrik ettiği operasyonun ayrıntıları da belli oldu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, yurda geçici ithalat için getirilen araçları üçüncü şahısların kullanıma bırakan, söz konusu araçları parçalayıp yurt içinde satışını yapan ve kanuna aykırı tescil yaparak vergi kaçıran şebekeyi tespit etti.

Tespitler çerçevesinde Türkiye’ye yurt dışından araç getiren yabancı uyruklu kuryelerin de olduğu belirlendi.

1,5 yıl boyunca teknik ve fiziki takip yapıldı
Yaklaşık bir buçuk sene süren teknik ve fiziki takibin ardından Konya merkezli Edirne, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Eskişehir, Samsun, Hatay, Ankara, Antalya’da icra edilen eş zamanlı ‘Firen’ isimli operasyonda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

29’u Türk, 7’si yabancı uyruklu şebekenin kalan firarilerine yönelik yakalama çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

240 milyon lira değerinde
Söz konusu suç grubunun 2018-2022 yılları arasında turistik kolaylıklar kapsamında toplam piyasa değeri 240 milyon lira olduğu değerlendirilen 115 taşıtı Türkiye’ye getirdikleri aktarıldı.

Operasyonlar şu ana kadar ise 15 adet çekici, 5 adet otomobil, 15 adet dorse ve çok sayıda ruhsat, change işleminde kullanılan numaratör ve şase levhasının ele geçirildiği bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın