Feyzullah Aktürk ve Taha Akgül Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 92 kiloda Feyzullah Aktürk, 125 kiloda ise Taha Akgül rakiplerini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldular.
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milli güreşçilerimiz madalyaları toplamaya devam ediyor.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen organizasyondaki serbest stil 92 kiloda Feyzullah Aktürk ve 125 kiloda Taha Akgül, rakiplerini bir bir mağlup ederek Avrupa şampiyonu ünvanını aldılar.

Üst üste 3. şampiyonluğunu aldı

Serbest stil 92 kilo finalinde, Feyzullah ile Slovakya’dan Boris Makoev karşı karşıya geldi.

Feyzullah, rakibini 8-0 mağlup ederek art arda 3’üncü Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Taha, 11. Avrupa şampiyonluğunu aldı

Öte yandan milli güreçi Taha Akgül serbest stil 125 kilo finalinde Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaştı.

Minderden 5-4 galip ayrılan Taha, peş peşe 4’üncü, toplamda 11’inci Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Osman Aşkın Bak tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın bak, mücadelelerin ardından şampiyon güreşçiler Feyzullah Aktürk ve Taha Akgül’ü telefonla arayıp tebriklerini iletti.

“Türk milletine teşekkürlerimi sunuyorum”

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aktürk şöyle konuştu:

“3 yıldır yenilmemenin gururunu yaşıyorum. Önümüzde olimpiyatlar ve Dünya Şampiyonası var. Tekrar hazırlık sürecimiz olacak. 1 hafta 10 gün şampiyonluğun tadını çıkarmak. Ondan sonraki planlarımız turnuvalara odaklı devam edecek. Buradan bizden dualarını eksik etmeyen Türk milletine teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili eşime, aileme, Balıkesir Büyükşehir Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum. Rize’de kuvvet antrenmanı yaptık. Onu yaptıktan yükseklik kampına çıktık. Başkanımız nereyi istesek gönderiyor. Bu anlamda başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizden desteklerini esirgemiyor. Daha sonra buraya geldik. İyi hazırlandık. Tekrardan zirvede yer almak istiyorum”

“Milliyetçi ruhlu bir milletiz”

Rus sporcuların her sıkletle olduğunu ve farklı ülkeler adına yarıştığını belirten Aktürk şunları dedi:

“Bizde bunu göremezsin. Türk milleti, Türk bayrağının gölgesi altından başka yerde güreş yapmaz. Milliyetçi ruhlu bir milletiz. Allah’ın izniyle buraya geleceğiz. İstedikleri kadar dağılsınlar, 20 ülkemi geliyor, 20’si de Rus olsun biz de Türk olarak elimizden geleni yapıp, altın madalyayı alarak ülkemize gideceğiz”

“Ben bu yolu Türk çocukları ile yürüyeceğim”

Birçok ülkede Rus sporcuların olduğunu hatırlatan Başkan Eroğlu da şu ifadeleri kullandı:

“Macaristan’da, Slovakya’da, Arnavutluk’ta, San Marino’da Rus sporcular var. Sadece 74 kiloda sadece 8 Rus saydım. Önemli olan onların değil, bizim nerede olduğumuz. Ben bu yolu Türk çocukları ile yürüyeceğim. Bu çocukların yeter ki arkasında durun. Başaramayacakları engel yok. 10 sıkletin 8’inde madalyaya güreşen bir Serbest Güreş Milli Takımı meydana getirdik”

“92 kiloda bu kadar hareketli, bu kadar puan alan bir güreşçi kolay kolay olmaz”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Feyzullah Aktürk’ün kazandıktan sonra yaptığı ‘Peşrev’ hareketiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Peşrev bizim ata sporumuz, yağlı güreşimizin ritüeli. Onun hayali. Yağlı güreşlere eninde sonunda gidecek. Biz onu geciktirmeye çalışıyoruz. ‘Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda şampiyon ol, söz seni yağlı güreşlere göndereceğim’ dedim. O onun gününü sayıyor. 3 Avrupa şampiyonu oldu. Kolay bir iş değil. Yolu açık olsun. Feyzullah’ın final maçı hariç diğer maçları 10-0 bitti. Bizi çok mutlu ediyor. 92 kiloda bu kadar hareketli, bu kadar puan alan bir güreşçi de kolay kolay olmaz. Taha ağabeyiyle antrenmanlar yaptı. 92 ve 97 kilolarımız madalyalar alıyorlar. Taha Akgül ile antrenman yapıyorlar. Ona da teşekkür ediyorum. Bütün emeği olanlara ayrıca teşekkür ediyorum”

“Serbest güreşte tarihi günler yaşıyoruz”

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli güreşçi Taha Akgül şu cümleleri kullandı:

“11. şampiyonluk, çok özveri ve emek var. Hanımımla, arkadaşlarıma konuşamıyorum, yemek yiyemiyorum. Çok zorlu bir süreç. Yükümüz çok ağır. 10 ile 11 arasında benim için çok büyük fark yok. Ne olursa olsun biz bir şampiyonaya giriyorsak, emek veriyorsak orada altın madalya ile bitirmek en büyük hedefimiz. Misyonumuz, görevimiz var. Grekoromen şampiyon oldu. Serbest takım olarak şampiyon olduk. Kadınlar ikinci oldu. Serbest güreşte tarihi günler yaşıyoruz. Olimpiyat önemli. Hafta kampa gireceğiz, çalışmalara devam. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Bu yaz düzenlenecek Olimpiyatlar için ise Akgül, “Aynı rakiplerim gelecek. Gürcü yine rakiplerimden biri olacak. Oradaki atmosfer çok farklı. Tecrübeliyim, olimpiyat şampiyonluğum, olimpiyat üçüncülüğüm var. O atmosferi kaldıracağımı düşünüyorum. Yeter ki iyi hazırlanayım. İnşallah hedefim orada yine altın madalya olacak” dedi.

“31 yıl sonra Serbest Milli Takımımız, Avrupa şampiyonu oldu”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, şampiyon olan Taha Akgül için ise şunları söyledi:

“Güreş ailem adına. Efsane şampiyon, Türkiye’nin milli değerine teşekkür etmek istiyorum. İyi ki var. Kaptanın başında olduğu takımdan neler olduğunu hep birlikte gördük. Abdullah hocama, milletim adına teşekkür ediyorum. 10 sıkletin 8’inde madalya için mücadele eden serbest güreş milli takımı oluşturduk. Bunu birlikte yaptık. Bu ruh çok önemliydi. Şampiyonun bu maçı çok önemliydi. Belki almasaydı ikinci olacaktık. 31 yıl aradan sonra İstanbul’daki şampiyonadan sonra Serbest Güreş Milli Takımımız tarihinde 3. kez takım halinde şampiyon oldu. 1949, 1993 ve 2024 yılında”

“2024 Olimpiyatları’nda Taha Akgül inşallah kürsünün en üstünde olacak”

Serbest Güreş A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Çakmar da, rehavete kapılmayacaklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Çünkü bizim asıl hedefimiz olimpiyatlarda. Federasyon Başkanımız Şeref Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın ile bütün hareket ediyoruz. Burada bir aile bağı oldu. 2024 Olimpiyatları’nda Taha Akgül inşallah kürsünün en üstünde olacak. Çalışmalarımız o yolda. 8 sıklette madalya mücadelesi verdik. Burada birbirimize kenetlendik, aile ortamıyla takımımız 31 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonu oldu. Bu aldığımız madalyaları milletimize armağan ediyorum”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sudani: Başkan Erdoğan’ın Irak’a yapacağı ziyaret gelir geçer türden değil

Irak Başbakanı Sudani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 yıl sonra gerçekleştireceği ziyaretin önemine vurgu yaparak, “Bu gelir …

Bir Cevap Yazın