Savaş haberi piyasaları sarstı: Bitcoin ve Ethereum sert düştü

İsrail’in İran’a yönelik “önleyici saldırı” başlattığını duyurmasının ardından küresel piyasalarda sert dalgalanmalar yaşandı. Saldırı haberinin duyulmasıyla birlikte kripto para piyasasında panik satışları görülürken, sadece 15 dakika içinde yaklaşık 100 milyon dolarlık uzun (long) pozisyonun tasfiye edildiği bildirildi.

Tahran’daki patlamalar piyasaları tetikledi

Bölgedeki gerilimin artmasına neden olan saldırı sonrası, Al Arabiya başkent Tahran’da patlama seslerinin duyulduğunu aktardı. Ayrıca Fars Haber Ajansı, hükümet binalarına yakın Üniversite Caddesi ve Cumhuriyet bölgesine roketlerin isabet ettiğini öne sürdü.

Bu gelişmeler, yatırımcılar arasında belirsizliği artırarak riskli varlıklarda sert satış dalgasına neden oldu.

Savaş ortamı riskli varlıkları vurdu

Uzmanlara göre, jeopolitik krizlerin yoğunlaştığı dönemlerde yatırımcılar genellikle daha güvenli varlıklara yönelirken, kripto para gibi yüksek riskli yatırım araçlarında değer kayıpları yaşanabiliyor. Son gelişmelerin ardından özellikle kaldıraçlı işlemlerde ciddi kayıplar dikkat çekti.

15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşen 100 milyon dolarlık tasfiye, piyasalardaki panik seviyesini ve yatırımcıların yaşadığı zararın boyutunu ortaya koydu.

Bitcoin ve Ethereum’da sert düşüş

Kripto para piyasasının en büyük varlığı olan Bitcoin, günün erken saatlerinde yüzde 6,79 değer kaybederek 63.070 dolar seviyesine geriledi.

Piyasanın ikinci en büyük dijital varlığı Ethereum ise yüzde 8,73 oranında düşüş yaşayarak 1.858,27 dolar seviyesine indi.

Analistler, jeopolitik risklerin devam etmesi halinde kripto para piyasasında dalgalanmanın sürebileceğini belirtiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kıbrıs’ta Gerilim Sürüyor: ABD’den Rumlara Askeri Destek

ABD, Kıbrıs Rum Kesimi’ne “terörle mücadele ve siber güvenlik” adı altında eğitim desteğini sürdürüyor. Türkiye …

Bir yanıt yazın