Yargıtay’dan “Komşu Rahatsızlığı” Kararı: Çöp Atmak Suç Sayıldı

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, komşusunun balkonuna halı silkeleyen ve çöp atan sanığa “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan verilen 3 ay hapis cezasını hukuka uygun buldu.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin kararına göre, Malatya’da yaşayan bir kişi, balkonuna çöp atan ve halı silkeleyen komşusundan bunu yapmamasını istedi.

DAVA AÇILDI

Uyarılara rağmen eylemlerine devam eden kişi hakkında şikayet üzerine “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan dava açıldı.

Malatya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanık, suçsuz olduğunu öne sürerek beraat talebinde bulundu.

3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kişinin bu eylemleriyle komşusunu rahatsız ettiği kanaatine varan mahkeme, sanığı “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan 3 ay hapis cezasına mahkum etti.

YARGITAY KARARI ONADI

Temyiz üzerine dosyaya bakan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararını onadı.

Dairenin kararında, yargılama sürecindeki işlemlerin usul ve kanuna uygun olarak yapıldığı, iddia ve savunmaların toplanan tüm delillerle birlikte gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığı belirtilerek, sanık hakkındaki mahkumiyet kararında hukuka aykırılık görülmediği vurgulandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP Kulisi Karıştı: Özgür Özel’in Sezgin Tanrıkulu Yanıtı Gündem Oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, bir sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı görüşmede “Kürt meselesi” ve …

Bir yanıt yazın