Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da etkisini artırması beklenen şiddetli yağış nedeniyle 15 Ekim Perşembe günü eğitime ara verildi. Valilikler, olumsuz hava koşullarının ulaşım ve günlük yaşamda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulunurken bazı kamu personeli için de idari izin kararı alındı. Yalova’da motosiklet ve benzeri iki tekerlekli araçların trafiğe çıkması da yasaklandı.
Üç ilde sağanak alarmı: Eğitim durduruldu
Marmara Bölgesi’nde etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Valiliklerin duyurduğu kararlar kapsamında 15 Ekim Perşembe günü okulların yanı sıra ilgili eğitim kurumlarında da eğitime ara uygulanacak.
Meteorolojik değerlendirmelerde yağışın şiddetini artırabileceğine dikkat çekilirken vatandaşların olası su baskını, ulaşım aksaklıkları ve diğer hava kaynaklı risklere karşı tedbirli olması gerektiği belirtildi.
Kocaeli’de tüm eğitim kurumları kapsama alındı
Kocaeli Valiliği, son meteorolojik veriler doğrultusunda kent genelinde sağanağın devam etmesinin ve etkisini artırmasının beklendiğini bildirdi. Risklere karşı alınan tedbirler kapsamında 15 Ekim Perşembe günü il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime ara verildi.
Karar, kamu kurumlarında çalışan belirli personel gruplarını da kapsıyor. Buna göre gaziler, malul gaziler, hamileler, engelliler ve kronik hastalığı bulunan kamu çalışanları ile rehabilitasyon merkezi, anaokulu veya kreşe devam eden çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.
Ayrıca 10 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izin kapsamında olduğu bildirildi. Kurumların hizmetlerinin aksamaması için görev başında bulunması zorunlu personel ise bu uygulamanın dışında tutulacak.
Sakarya’da turuncu kodlu yağış uyarısı
Sakarya’da da kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Valilik açıklamasında, kent için yapılan turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısına dikkat çekilerek yağışın günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi.
Bu kapsamda 15 Ekim Perşembe günü il genelindeki resmî ve özel tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Üniversiteler ise kararın dışında bırakıldı.
Eğitime ara verilen gün anaokulu veya ilkokula devam eden çocuğu bulunan kadın kamu personeli ile malul, engelli, ağır kronik rahatsızlığı bulunan ve hamile çalışanların idari izinli sayılacağı bildirildi.
Yalova’da okullar tatil, iki tekerlekli araçlara yasak
Yalova Valiliği de 15 Ekim Perşembe günü kent genelinde aşırı yağış ve kuvvetli rüzgâr beklendiğini duyurdu. Öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla il genelindeki tüm resmî ve özel okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildi.
Kamuda görev yapan hamile ve engelli personel ile çocuğu anaokuluna veya kreşe devam eden kadın çalışanların idari izinli sayılacağı açıklandı.
Yalova’da alınan tedbirler yalnızca eğitim kurumlarıyla sınırlı kalmadı. Olumsuz hava koşullarının oluşturabileceği riskler nedeniyle motosiklet, scooter ve benzeri iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışı da ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
Vatandaşlara dikkatli olunması çağrısı
Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da alınan kararlar, kuvvetli yağışın oluşturabileceği risklere karşı önleyici tedbirler kapsamında duyuruldu. Özellikle ulaşımda yaşanabilecek aksamalar ve olumsuz hava koşullarının günlük yaşama etkileri nedeniyle vatandaşların resmî duyuruları takip etmesi önem taşıyor.
15 Ekim Perşembe günü için eğitim öğretime ara verilen üç ilde, hava koşullarına bağlı tedbirlerin güncel duyurular doğrultusunda takip edilmesi gerekiyor.
Ekointernet Haber Ulusal Haber Portalı