İngiliz Tuzu Nedir, Nasıl Kullanılır?

İçeriği magnezyum sülfat olan İngiliz tuzu, aslında tuz değildir. Tuza benzer bir görünüme sahip olduğu için bu isim verilmiştir.
Bu tuz alkolde erimez ancak, suda çözülür ve şeffaf bir görünüme bürünür. Eczanelerde ve aktarlarda rahatlıkla bulunabilen bu maddenin bilinen pek çok kullanımı mevcuttur. Bazı sağlık sorunlarında da kullanılmaktadır.
İngiliz Tuzunun Kullanım Alanları
Karaciğer problemi olan kişilerde çok nadir görülen bir sorun, atık maddelerin karaciğerden safra kesesine aktarılamamasıdır.
Safra kesesinde yoğunlaşan bu curuf normal zamanlarda vücuttan dışarı atılmaktadır. Nadir olarak bu atıklar yoğun olursa çamurlaşmaya neden olabilir.
İngiliz tuzu (Epsom Salt, Magnezyum Sulfat) içilerek safra kanalları açılabilir. İçildiğinde kasları gevşetmekte ve sinirleri rahatlatmaktadır.
Yine de ingiliz tuzu kabızlık safra ve böbrek sorunlarında kullanılacaksa bir hekime danışmak gerekir.
İngiliz Tuzunun Faydaları ve Kullanım Amacı
Kabızlık tedavisinde kullanılan İngiliz tuzu; bunun yanı sıra idrar söktürücü olarak, şişlik ve ödemlerin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
Safra ve böbrek taşlarına karşı da kullanıldığı gibi sindirim sistemini rahatlatmak için de kullanılır. Jel biçiminde olan ürünleri ise cilt gerginleştirici, peeling ve nemlendirici etkisi sağlar.
İngiliz Tuzu Yan Etkileri ve Zararları
Bağırsak temizliği için kullanıldığında aşırı ve sık kullanımdan kaçınılması gerekmektedir. Uygun doz için mutlaka tıbbi destek alınması gerekmektedir.
Bazı zamanlarda aşırı ve yanlış İngiliz tuzu kullanımı sonucunda ishal, kusma, ateş gibi yan etkiler gösterebilir. Aynı zamanda aşırı tüketimi sonucu vücuttan gereğinden fazla su atılmasına neden olur buna bağlı olarak da mineral kaybına yol açabilmektedir.
İnternet ortamında bu tuzun kullanımıyla alakalı bazı önerilere rastlamak mümkündür.
İngiliz Tuzu Nerede Satılır
Aktarlarda, eczanelerde ve internet sitelerinde satışı mevcuttur. Almadan önce bir araştırma yapıp , markalar hakkında yorumları okumakta fayda var. Genel kabul gören bir markayı deneyebilirsiniz.
ÖNEMLİ BİR HATIRLATMA: İngiliz Tuzu ile ilgili yazımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kabızlık ve Bağırsak sorunları başka sağlık sorunları nedeniyle de meydana gelebilir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın