Siyaset tek ses! Ankara’da İdlib hareketliliği!

İdlib’de Mehmetçiğe yapılan alçak saldırı sonrası Ankara’da parti merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli parti genel merkezlerinde gelişmeleri takip ederken Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Siyasilerden TSK’ya ve ordumuza destek, şehitlerimize ise taziye mesajları yağdı.
33 askerimizin şehit olduğu hain saldırı sonrası Ankara’da yoğun bir trafik yaşandı. Parti liderleri son gelişmeleri parti merkezlerinden takip etti.
BAHÇELİ KURMAYLARIYLA GENEL MERKEZDE
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib ile ilgili gelişmeleri parti genel merkezinde kurmaylarıyla birlikte takip etti.
KILIÇDAROĞLU’NDAN HATAY TALİMATI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib’deki son gelişmeleri görüşmek üzere kurmaylarıyla bir araya geldi. Parti yöneticileri ile İdlib’deki gelişmeleri görüşen Kılıçdaroğlu, durum değerlendirmesinde bulundu.Toplantıda, Hatay milletvekillerinin gelişmeleri takip için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile kente gönderildiği öğrenildi.Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezindeki çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.
AKŞENER: CUMHURBAŞKANINI ARADIM
Akşener, partisinin genel merkezinde, İdlib’deki saldırıya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.Acı bir olayla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Akşener, görüşme sağladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı bilgileri kendisiyle paylaştığını aktardı.
Görüşmede neler konuşulduğunun sorulması üzerine ise Akşener, “Cumhurbaşkanını ben aradım ve sadece bilgi aldım. Paylaşmam doğru olmaz.” karşılığını verdi.
FUAT OKTAY: BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER
cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tarihe savaş suçlusu olarak geçecek Esed ve rejim unsurlarının, İdlib’deki alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerini belirtti.
Esad tarihe bir savaş suçlusu olarak geçecek
Oktay, İdlib’deki saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek olan terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir. dedi.
AKINCI: TÜRKİYE’NİN ACISINI PAYLAŞIYORUM
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Suriye’nin İdlib kentinde, Türk askerine rejim kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısı sonucu şehit olan 33 asker için başsağlığı ve taziye mesajı yayımladı. “Suriye-İdlib’den gelen acı haber hepimizi derinden sarstı, şu ana kadar 33 gencecik askerin şehit olduğu bilgisi var” diyen Akıncı şunları kaydetti:
“Türkiye’nin bu büyük acısını şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına paylaşıyorum, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.”
ÖMER ÇELİK: HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE CEVAPLANDIRILACAK
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlib’de görev yapan askerlere rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahramanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bu alçak saldırıyı hak ettiği şekilde cevaplandırdığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
“Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir. Türkiye, Suriye’de yürüttüğü haklı mücadelesini uluslarası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak hedeflerine ulaşana kadar sürdürmekte kararlıdır. Milletimizin başı sağolsun.”
BAKAN ALBAYRAK’TAN TAZİYE MESAJI
Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu mübarek gecede aldığımız haberle ciğerimiz yandı. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Askerlerimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avustralya hayran kaldı: F-35’in yapamadığını yapıyor

Avustralya Askeri Havacılık Tarihi, yerli ve milli olarak üretilen 5. nesil savaş uçağı KAAN ile …

Bir yanıt yazın