ABD’den dünyaya meydan okuyan nükleer başlıklı kıtalararası balistik füze fırlatması

ABD Hava Kuvvetleri Küresel Taaruz Komutanlığı, nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füze ‘Minuteman III’ün dün gece denendiğini bildirdi. Denemenin, ABD’nin nükleer gücünün güvenli, etkili ve 21’inci yüzyıl tehditlerini bertaraf edecek durumda olduğunu gösterdiği açıklandı.

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, California’daki Vandenberg Hava Üssü’nde denenen kıtalararası balistik füzesinin nükleer başlık taşımadığı ifade edildi. Söz konusu denemenin, ABD’nin nükleer gücünün güvenli, etkili ve 21’inci yüzyıl tehditlerini bertaraf edecek durumda olduğunu gösterdiği belirtilen açıklamada, “Kıtalararası balistik füzenin atmosfere dönüş aracı, Kwajalein Adası’na kadar yaklaşık 4 bin 200 mil mesafe kat etti.” bilgisi verildi.

Kıtalararası balistik füzeler, atmosferin dışında çıktıktan sonra dünya üzerindeki hedeflerini vurmalarını sağlayan bir atmosfere geri dönüş aracı ile fırlatılıyor. Nükleer kapasiteli füzenin seçime günler kala test edilmesi dikkati çekti. Komutanlık, sosyal medya hesabından söz konusu fırlatmanın görüntülerini de paylaştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Ürdün’deki ABD Üssü Yeniden Hedefte! İran’dan Füze Saldırısı

İran’dan Ürdün’deki ABD üssüne bir kez daha füze saldırısı düzenlendi. Saldırı sırasında Ürdün genelinde hava …

Bir yanıt yazın