Erdoğan: Cumhurbaşkanı adayı ekonomiyi iyi bilecek! Nerede o aday?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kayseri Kadın Kolları İl Kongresi’nde vatandaşlara hitap ediyor:
“Birileri çıkmış diyorlar ya… ‘Cumhurbaşkanı adayı ekonomiyi iyi bilecek.’ Nerede o cumhurbaşkanı? O aday nerede?”
“Haftalarca milleti oyaladılar. Yok çatı dediler, yok kapı dediler, yok pencere dediler; sonunda ince siyasette karar kıldılar.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çatı dediler kapı dediler sonunda ince siyasette karar kıldılar
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, valilik önünde geçekleştirilen AK Parti Kayseri Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti. Erdoğan, “Bize böyle bir milletin evladı olma şerefini bahşeden Rabbime hamd ediyorum. Şu muhteşem kalabalık, gönüldaşlarım, sizlerle birlikte buradan inşallah 24 Haziran’a yürüyoruz.” diye konuştu.
Kayserililere, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 68 gibi rekor bir oyla kendilerine destek vermesinden dolayı şükranlarını sunan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Kayseri AK Parti iktidarlarının diriliş hamlelerinin en yakın şahidiydi. İnşallah Kayseri 24 Haziran’da, altını çiziyorum, erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi şahlandıracak illerin de başında gelecektir. Ey Kayseri, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmeye hazır mıyız? Kayseri, 24 Haziran’da güçlü ve itibarlı Meclisiyle etkili ve istikrarlı hükümetiyle bağımsız ve tarafsız yargısıyla yeni bir Türkiye’ye merhaba demeye hazır mıyız? Şimdi bir şey soracağım, birileri bir fitne, fesat kaynatıyor. Bu ne biliyor musunuz? ‘Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda AK Parti’ye vermeyeceğim.’ Böyle bir şeye siz ne diyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Bu oyunu da bozmaya var mıyız? Bu oyun, bu tezgah.
Kimlerin olduğunu anlıyorsunuz. İnşallah bu münafıklar çetesini 24 Haziran’da hep birlikte yere gömeceğiz. Kayseri buna muktedirdir. Kayseri’de bu oyun sökmez, dolayısıyla Türkiye’de sökmez. Kayseri, 24 Haziran’da gelişmiş demokrasisiyle, geniş hak ve özgürlükleriyle sınırlarımız içinde ve dışında sağlanmış güvenliğiyle daha güçlü bir Türkiye’ye yürümeye hazır mıyız? İşte Kayseri budur, benim tanıdığım, bildiğim Kayseri budur, her zaman milletinin ve devletinin yanında yer alan Kayseri budur. İşte 2023 hedeflerimize birlikte yürümek istediğimiz Kayseri budur.”
Kayseri’nin kendilerine, kendilerinin de Kayseri’ye destek verdiğini aktaran Erdoğan, Kayseri’ye son 15 yılda 20 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.
Kayseri’ye eğitimde 4 bin 337 yeni derslik kazandırdıklarını, yüksek öğrenim öğrencileri için 5 bin kapasiteli yurtlar açtıklarını belirten Erdoğan, gelecek 3 yıl içerisinde 2 bin 250 kişi kapasiteli yurtlar açacaklarını dile getirdi.
Erdoğan, sağlık alanında 14’ü hastane olmak üzere 41 sağlık tesisi yaptıklarını, 2 devlet hastanesinin inşaatının da sürdüğünü ifade etti.
Kayseri Şehir Hastanesinin açılışını yapacaklarını anımsatan Erdoğan, bunun kendisinin belediye başkanlığı dönemindeki rüyası olduğunu söyledi.
“HAFTALARCA MİLLETİ OYALADILAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eserlerimizle konuşuyoruz, eserlerimizle milletin karşısındayız. Bilemiyorum ana muhalefetin adayı neyle milletin karşısında? Haftalarca milleti oyaladılar. Yok çatı dediler, yok kapı dediler, yok pencere dediler; sonunda ince siyasette karar kıldılar. 40 yıldır Tayyip Erdoğan’ı milletiyle Hak yolunda yürümekten alıkoyamayanlar, 24 Haziran’da da bunu başaramayacaklar.” şeklinde konuştu. Erdoğan şunları söyledi:
“Ana muhalefetin ve onunla birlikte hareket edenlerin cumhurbaşkanı adaylığı, milletvekili transferleri, ittifak arayışları konusundaki tavırlarına, hesaplarına, taktiklerine bir bakın. Oyun içinde oyun. Göreceğiniz tek şey tutarsızlık olacaktır, ilkesizlik olacaktır, millete saygısızlık olacaktır.”
4 BİN 406 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 4 bin 406 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
“AYRILIĞA, GAYRILIĞA SON, ARTIK BİRLİK ZAMANI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:”MHP ile kurduğumuz, BBP’nin de destek verdiği seçim ittifakıyla milletimizin karşısına çıktık. Dün adaylığımızın resmi başvurusu yapıldı. Yenikapı ruhu, ‘Cumhur İttifakı’na dönüştü. Şimdi ne var? Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı’nda bütünleştik mi? Zira ümmetin buna ihtiyacı vardı, şimdi bunu yapıyoruz. Ayrılığa, gayrılığa son, artık birlik zamanı. Ana muhalefetin başındaki zat ‘Afrin’e gitmeyin’ diyor. Beyefendi, sen bu ülkenin başında olsaydın, Allah göstermesin, kim bilir şu anda Hatay’da, Kilis’te, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te ne olacaktı? Biz ülkemizi taciz eden kim olursa olsun beklemeyiz, üzerine üzerine gideriz. Bizim hizmetlerimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Herkes heybesindekileri ortaya döksün. Milletimiz de hepsine bakıp ona göre kararını versin. İşte meydan, işte millet.”
“TÜRKİYE NEREDE SİZ NEREDE?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “S&P diye bakıyorsunuz bir kredi derecelendirme kuruluşu siyasi kararlar alıp bizim gerilediğimizi söylüyor. Haddini bil haddini. Türkiye nerede siz nerede? Zaten biz bunları dehledik, artık onlara üyeliğimiz filan da yok ama buna rağmen bunlar rahat durmuyor. Yine ne yapıyorlar? Türkiye’ye not veriyorlar. Haddinize mi? Sen bu sınıfın öğretmeni değilsin, öğretmeni olduğun yerlere bak.” şeklinde konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın