Cumhur ittifakı sonrasında 35 dakikalık ilk zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Görüşmede Meclis çalışmaları ve yeni döneme ilişkin fikir teatisinde bulunuldu. Cumhur İttifakı’nın, 24 Haziran’da yapılan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminden başarıyla çıkmasının ardından, Erdoğan ile Bahçeli, ilk kez bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere ittifak yaparak girdiği ve ilk turda seçilmesi nedeniyle teşekkür konuşmasında ayrı yer ayırdığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Görüşmede, seçim sonuçlarının yanı sıra yeni sistemin hayata geçmesine dair detaylar ile Meclis takvimi de ele alındı. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynaklar, görüşmede Cumhurbaşkanlığı ve yeni kabine yapısının da konuşulduğunu, Ak Parti’nin tek başına çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle yeni dönemde Meclis’te MHP ile nasıl bir çalışma yürütüleceğinin değerlendirildiğini öne sürdü. Ankara kulislerinde, yeni kabinede MHP’li bir ismin yer alıp almayacağı tartışılırken, doğrudan MHP’den olmasa da bu kimliğiyle tanınan bazı isimlerin kabineye girebileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada görüşmede, yeni döneme ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

“Cumhur İttifakı”nın iki lideri Erdoğan ve Bahçeli, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz da katıldı. Bahçeli’ye MHP Genel Başkan yardımcıları Semih Yalçın, Celal Adan ve Mustafa Kalaycı eşlik etti. Görüşme, 35 dakika sürdü…

24 Haziran seçimlerinin ardından Bahçeli, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etmişti. İki lider, seçimlerin ardından ilk kez yüz yüze bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bahçeli’nin Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettiği ve görüşmede, yeni döneme ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

GÖRÜŞME ÖNCESİ GÖREVDEN ALINDI

Kritik görüşme öncesinde, “Meclis’te biz ne dersek o olacak. Erdoğan’ı biz kurtardık” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, Bahçeli’nin talimatı ile görevden alındı.

SÜREÇ ELE ALINDI

Erdoğan’ın, önceki gün İstanbul’da katıldığı ve 6 saat süren Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş süreciyle ilgili değerlendirme toplantısının hemen ardından Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmesi de dikkati çekti. Görüşmede, seçim sürecinin yanı sıra yeni sisteme geçişe dair atılacak adımlar, yapılacak düzenlemeler ve Meclis takvimi de ele alındı.
MHP KABİNE’DE YER ALACAK MI?
Görüşmede, resmi bir açıklama yapılmamasına karşın yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yapısında görev alacak başkan yardımcıları ile Bakanlar Kurulu üyelerine dair de değerlendirmelerin yapıldığı iddia ediliyor. Erdoğan’ın bu konuda Bahçeli ile değerlendirmelerde bulunduğu dile getiriliyor. İttifakın yeni dönemdeki uyumunun yansıması açısından Erdoğan’ın kabinede MHP’ye yakın ya da MHP’de aktif görev alan isimler arasından görevlendirme yapılabileceği belirtiliyordu.

MECLİS BAŞKANI SÜRECİ BAŞLIYOR

TBMM’de 8 Temmuz’daki yemin oturumunun ardından TBMM Başkanlığı için adaylık başvuruları da başlayacak, 12 Temmuz’da sona erecek. TBMM Başkanlığı seçimi 13 Temmuz Cuma günü yapılacak. Ak Parti ve MHP’nin ayrı adaylarla seçime girmeleri beklenirken bu sürecin de görüşmede ele alındığı tahmin ediliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

“Dolar, 15 gün sonra 40₺ olacak” iddiasıyla ilgili flaş açıklama!

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada ‘Merkez Bankası’nın raporu sızdı, dolar 15 gün …

Bir yanıt yazın