Japonya’yı sel ve felaket teslim aldı!

Japonya’yı vuran sel ve heyelanlarda, ekipler canla başla mahsur kalan 1850 kurbanı kurtarmaya çalışıyor. Yetkililer milyonlarca insandan evlerini terk etmesini istiyor. Şu anda en az 61 kişi kayıp ve can kaybının 100’ü aşmasından endişe ediliyor…
Evlerini terk etmeleri istenen milyonlar, onlarca kayıp insan, yüz binlerce kurtarma görevlisi. Japonya, hafta içinde başlayan felaketten kurtulamıyor. Yoğun yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında can verenlerin sayısı 76’ya çıktı. Eşi benzeri görülmemiş yağışlar En az 500 bin insanın yaşadığı Kurashiki’de 1850 kişinin de mahsur kalmasına neden oldu. Sel sularının etrafını çevirdiği kurbanlardan 130’u bir hastanede sıkışıp kaldı. Hastanede kurtarılmayı bekleyenlerin 70’i hastalar..
Askeri birlikler, itfaiyeciler, sivil savunma gruplarının da aralarında bulduğu yüz binlerce kişiden oluşan kurtarma ekipleri, zamana karşı yarışıyor. Helikotepterler ve botlarla mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor, birçok kişi evlerinin çatısında yardım bekliyor.
Reuters haber ajansı, bölgede birçok şehirde elektrik ve suların kesik olduğunu bildiriyor. Japon yetkililer, ülkenin güneyinde yaşayan milyonlarca bölge sakinine evlerini terk etmelerini istedi. Halihazırda yaşanan felaketin boyutu, 2014’te 77 kişinin öldüğü sel baskınlarının aşmış durumda. Şu anda en az 61 kişi kayıp ve can kaybının 100’ü aşmasından endişe ediliyor.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Almanya, Türkiye’de tatil için 10 lokasyon önerdi

Alman turistlere önerilen rotalar arasında Ölüdeniz, Kaputaş, Manavgat gibi destinasyonlar yer alıyor. Kullanıcılara otel ve …

Bir yanıt yazın