Kulisler karıştı! Genelkurmay Başkanı kim olacak?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinede Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı bakan olarak ataması üzerine, Ankara kulisleri “yeni genelkurmay başkanı kim olacak” tartışması ile karıştı.

Eski teamüller, Genelkurmay Başkanlığı görevinin boşalması durumunda, bu göreve Kara Kuvvetleri Komutanı’nın vekaleten bakmasını, ilk Yüksek Askeri Şura toplantısında da, eğer görev süresi açısından bir sıkıntısı yoksa, Genelkurmay Başkanlığı’na asaleten atanmasını içeriyordu.

Ancak Erdoğan’ın yeni sistemde yemin ettiği gün çıkarılan KHK ile, tüm devlet kurumlarının ve bakanlıklarının olduğu gibi, Genelkurmay Başkanlığı’nın mevcut yasası da değiştirildi.

YAŞAR GÜLER ÖN PLANA ÇIKIYOR

Yeni değişiklik uyarınca, Genelkurmay Başkanı’nı belirleme ve atama yetkisi de, diğer üst düzey devlet görevlilerini olduğu gibi, Cumhurbaşkanı’na geçti. Dolayısıyla, görev süresi uygun herhangi bir orgeneral ya da oramiral’in Genelkurmay Başkanı olarak atanmasının önü açıldı.

Kulislere göre ise, yeni sisteme geçilmiş olmasına rağmen teamüller bozulmayarak, Yaşar Güler’in Genelkurmay Başkanı olarak atanabileceği konuşuluyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın