“Alanıma dokunma” diyen Özel Eğitimciler 4 bin kadro bekliyor

Her atama döneminde kadroda alan dışında atama mağduriyeti yaşayan Özel Eğitimciler, Bakan Ziya Selçuk’un dikkatini çekmek bir kez daha mağduriyet yaşamamak için oluşturdukları sosyal medya hesapları üzerinden bir etkinlik başlattılar.

Twetter’da  #alanımadokunma, #ÖzelEğitimSertifikayaKarşı, #alanımadokunma #pdr #özelegitim,  etkinliği başlatan Özel Eğitimciler, Özel Eğitimde sertifikaya karşı olduklarını belirterek, “Özel eğitim sevgi ister. Mecbur olduğun için değil, istediğin için mesleğini yap.” diyerek hak ihlallerine ve alan dışı atamalara karşı olduğu ile bilinen ve toplumun her kesimden kabul gören Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un dikkatini çekmeyi başardılar.

Her ata döneminde alan dışından yapılan atamalar nedeniyle hak ihlalleri yaşadıklarını dile getiren Özel Eğitimciler, “Eğitim bir gönül işidir. Özel eğitim Öğretmenliği ise bütün gönüllerin üstündedir. Çünkü şuan özel eğitim kurumlarında çalışan bazı sınıfçıların ve okul önceciler bu işi gönüllü olarak değil rahat olduğu için yaptıklarını beyan etmektedirler. Eğitim kurumları yan gelip yatma yeri değildir. Atatürk’ün çağdaş müreffeh medeniyet seviyesini yakalama yeridir. Bu sebepledir ki eğitimsiz bir toplum geri kalmaya ve yozlaşmaya mahkumdur. Biz Ulu Atatürk’ün alanındaki gençleri Çağdaş medeniyet seviyesine taşımaya aday olduğumuz için alanımıza dokunulmasını istemiyoruz.” dediler.

Alanında en çok kadro açığı ve atama bekleyen adayların olması sebebiyle alan dışı atamalar için köşe bucak el sıvazlayan bazı rahatına düşkün, eğitimi eğitim için değil bir geçim kaynağı olarak gören alan dışı bazı meslektaşlarının olduğunu ve bunların özel eğitime katacakları hiçbir katkıları bulunmadığını dile getiren Özel eğitimciler, “İmkanlarını bilemeyiz ama özel eğitim bütün imkansızlıklarıyla Özel Eğitimcilerindir. Bu yüzden de bu atama döneminde en az 4 bin kadro bekliyoruz. ” diyerek bu işe ne kadar gönülden bağlı olduklarını dile getirdiler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye’nin “Gök Kubbe”si tamamlanıyor

Türkiye’nin hava savunma sistemi Gök Kubbe hakkında bilgi veren Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, sistemin …

Bir Cevap Yazın