CHP’de baş döndüren kurultay savaşı

Ankara’da toplanan CHP’li muhaliflerden son dakika açıklaması geldi. CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, imza veren 630 delegenin verdiği imzanın arkasında olduğunu söyledi.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gaye Usluer, parti içerisinde bulunan muhaliflerin gerçekleştirdiği toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“BELGELERİ HENÜZ İNCELEYEMEDİK”

Delegelerin özgür iradesiyle imza verdiğine değinen Usluer, imzaların neden çekildiği üzerinde durulması gerektiğini kaydetti.

‘İmzaları incelediniz mi?’ sorusuna Usluer, “4 mükerrer imza var. Onlar da iki farklı noterden iki kere vermişler. Biz, imza veren 630 arkadaşımızın belgesini noterde teyit ettirdik. Başka bir noter aracılığıyla Ankara’da kayıt altına aldırdık. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir noter, tek tek belgeleri inceledi ve onay verdi demek. Tek bir gerçek vardır, 31 imza veren kurultay delegemiz tekrardan imza vererek, bu defa aksi yönde beyanda bulunmuşlardır. Genel merkezimizin verdiği rakamlarla ilgili bir dilekçe verdik. Kabul edilmeyen imzalara yönelik tarafımıza bilgi verilmesini talep ettik. Ancak bize bir cevap henüz verilmedi. O nedenle gerçekte imzasını çeken kişi sayısı 31’midir yoksa daha mı azdır bilmiyoruz. 630 delegenin imzası bir şekilde 600’ün altına düşürüldü. Delegelerimizin söylemlerinden görüyoruz ki hala imza veren 630 delegemiz imzalarının arkasındalar. Delegelerimiz, 630 imzanın gereğinin yerine getirilmesini istiyorlar” ifadelerini kullandı.

USLUER: HER SEÇENEK KONUŞULUYOR

Usluer, ‘Yeniden imza toplanacak mı?’ sorusuna; “Şu anda her seçeneğin masada olduğu toplantı devam ediyor” cevabını verdi.

YARGIYA GİDECEKLER Mİ?

‘İmza tartışmasıyla ilgili neden yargı yoluna gitmiyorsunuz?’ sorusu ise Usluer, “Hiç konuşulmayan şey yargı süreci. İçeride toplanan arkadaşların hepsi gerçek CHP’li, yıllarını bu partiye adamış arkadaşlarımız. Sonuçta biz bir aileyiz, genel merkezimiz, biz, hepimiz bir bütünün parçalarıyız. Dolayısıyla buradan çıkacak her şey öncelikle ülkemizin ve partimizin ortaklaşma üzerine olacak” dedi.

Öte yandan, toplantı başladığında salonda olan CHP’li Muharrem İnce, yaklaşık 40 dakika kaldıktan sonra ayrıldı. Toplantı, daha sonra İnce olmadan devam etti.

Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de katıldı.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Ayetlere “Hadis” diyen Özgür Hoca ile “seçim arası” Ramazan sohbeti

İzmir’de katıldığı programda konuşma yapan CHP Lideri Özgür Özel, Nisa Suresi’nin 58. ayetini, Hz. Peygamber’in …

Bir yanıt yazın