İşte Ak Parti’nin yeni MYK’sı ile yeni Parti sözcüsü!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni MYK üyelerini belirledi. Parti Sözcülüğüne Ömer Çelik getirildi. Teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir oldu.
AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu’nda Genel Başkanvekilliğine Numan Kurtulmuş getirildi.
AK Parti’de Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Hayati Yazıcı, Genel Sekreterliğe Fatih Şahin getirildi.
Son dakika | İşte AK Parti’nin MYK’sı! Yeni sözcü belli oldu…
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.
Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Kongresi’nin büyük bir coşkuyla yapıldığını söyledi.
Salonun içinde ve dışında son derece dinamik bir topluluk olduğunu belirten Çelik, her kongrenin bir yandan AK Parti’nin ilkelere dayanan geleneğinin sürdürülmesi açısından, diğer yandan da AK Parti’nin tazelenmesi, gücünün, enerjisinin yenilenmesi açısından çeşitli sentezler ortaya çıkardığını dile getirdi.
Bu kongrede de AK Parti geleneğinin taşınması, yaşatılması, aynı zamanda da bunun yeni enerjilerle, yeni dinamiklerle donatılması şeklinde bir sentezin ortaya çıktığını vurgulayan Çelik, “Kuşkusuz önemli olan şudur: AK Parti kongreleri, Türk demokrasi hayatının dönüm noktalarıdır. Her zaman için AK Parti kongrelerinden sonra yeni reform süreçleri, yeni atılım süreçleri ortaya çıkmıştır. Bir bakıma Türk siyasi hayatında, AK Parti kongrelerinin Türk siyasi hayatında yarattığı evreleri olarak okuyabiliriz.” diye konuştu.
Göreve getirilenlerin birçoğunun MKYK ve MYK’de görev aldıklarını ifade eden Çelik, “AK Parti MKYK’sini de AK Parti’nin en üst yönetim organı olmasının yanı sıra bir siyaset okulu, Türkiye’ye dönük demokratik perspektiflerin geliştirildiği bir düşünce okulu olarak değerlendiririz her zaman. Bu nedenle de AK Parti’de birikimi temsil eden arkadaşlarımızla, yenilenmeyi temsil eden arkadaşlarımız arasında verimli bir iletişimin ortaya çıktığı bir zemin olarak da düşünürüz.” değerlendirmesinde bulundu.
Bu çerçevede Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni MKYK’ye seçilenleri tebrik ettikten sonra yeni dönemdeki hedeflerle ilgili değerlendirme yaptığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:
“En önemli meselemiz, yeni MKYK’mizin Türkiye’deki meseleleri kucaklayan, kavrayan, buna yönelik toplumsal talepleri dikkate alan, bu toplumsal talepler temelinde siyasi temsil üreten bir işlevi ortaya koymasıdır çünkü en üst yönetim organıdır, en üst siyasi organdır. Sadece AK Parti’ye, partinin kurumsal kimliğine yön vermekle kalmaz, aynı zamanda Türkiye’de sivil siyasetin gelişmesine, sivil siyasetin yönetilmesine, sivil siyasetin çeşitli ulaştığı evrelerin değerlendirilmesine de MKYK düzeyinde bakılır, değerlendirilir ve ele alınır.”
MKYK’den MYK çıktığını hatırlatan Çelik, Merkez Yürütme Kurulu’na ilişkin Genel Başkan Erdoğan’ın değerlendirdiği isimleri açıkladı.
Buna göre, AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu’nda Genel Başkanvekilliğine Numan Kurtulmuş’un, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Hayati Yazıcı’nın Genel Sekreterliğe Fatih Şahin’in getirildiğini belirten Çelik, Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz, Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Özhaseki, Lütfi Elvan, Jülide Sarıeroğlu, Vedat Demiröz, Hamza Dağ, Leyla Şahin Usta ve Çiğdem Karaaslan’ın da listede yer aldığını kaydetti.
Parti sözcülüğü görevini de kendisinin yürüteceğini ifade eden Çelik, MYK’nin Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacağını söyledi.
Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu MKYK ile ilgili söylemek istediğim şey, özellikle kadın üyelerimizin ve genç üyelerimizin güçlü bir şekilde temsil edilmesine önem verilmiştir. En genç arkadaşımız 21 yaşındadır. Bu şekilde birikimle genç üyelerimiz arasında uygun bir denge, uygun bir sentezin ortaya çıkmasına özen gösterilmiştir. AK Parti MKYK’si ve AK Parti MYK’si, Türkiye’de sivil siyasetin gelişmesi için, Türkiye’de sivil siyaset alanının, demokratik siyasetin güçlenmesi için güçlü siyasi aktörler, güçlü siyasi öznelerdir.
O sebeple bugünkü kongremizde ortaya çıkan bu tablonun ülkemize, bütün yakın çevremize, dünyadaki bütün demokratik güçlere hayırlı olmasını diliyoruz. Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”
AK Parti MYK’de 9 yeni isim
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan Büyük Kongresi sonrasında yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.
Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken, yeni sözcü Ömer Çelik, AK Parti MYK üyelerini açıkladı.
Buna göre, Genel Başkanvekilliğine Numan Kurtulmuş ve Parti Sözcülüğüne Ömer Çelik getirilirken, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Sekreteri ise Fatih Şahin oldu.
MYK’de 9 yeni isim
AK Parti’de 9 yeni isim, MYK’de görev alırken, 6 isim koltuğunu korudu. Önceki dönemde bakan olarak görev yapan 6 isim MYK’de yer bulurken, bir genel başkan yardımcısının görev alanı değişti.
Partide Binali Yıldırım’ın yerine Numan Kurtulmuş Genel Başkanvekilliğine, Mahir Ünal’ın yerine ise Ömer Çelik Parti Sözcülüğüne getirildi. Parti Sözcülüğü makamı, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığından ayrıldı.
Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Mustafa Ataş’ın yerine Erkan Kandemir atanırken, Ali İhsan Yavuz, Seçim İşleri Başkanlığı görevini Ahmet Sorgun’dan devraldı.
Öznur Çalık’tan boşalan Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Fatma Betül Sayan Kaya, Erol Kaya’nın başkanlığını yürüttüğü Yerel Yönetim Başkanlığına Mehmet Özhaseki getirildi.
Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Harun Karacan’ın yerine Jülide Sarıeroğlu, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini ise Ravza Kavakcı Kan’ın yerine Leyla Şahin Usta üstlendi.
Daha önce Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cevdet Yılmaz, görevini Lütfi Elvan’a devrederken, kendisi de Mehdi Eker’in yerine Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atandı.
6 eski bakan MYK’de
Geçen dönem Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olan Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Jülide Sarıeroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı olan Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı olan Numan Kurtulmuş, MYK’de yer aldı.
6 isim koltuğunu korudu
Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Sekreter Fatih Şahin, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ MYK’deki koltuğunu korudu.
Öte yandan partinin Disiplin Kurulu Başkanlığına Ahmet Aydın’ın, Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığına Yalçın Akdoğan’ın, Etik Kurulu Başkanlığına ise Mehmet Ali Şahin’in getirildiği öğrenildi.
AK Parti MYK’da devir teslim töreni
AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Cevdet Yılmaz, görevi Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’den devraldı.
Parti Genel Merkezinde Dış İlişkiler Başkanlığında devir teslim töreni yapıldı.
Dış İlişkiler Başkanlığı görevini devreden Eker, Cevdet Yılmaz’a yeni görevinde başarılar diledi. Eker ve Yılmaz devir teslim töreninde birbirlerine çiçek verdi.
Önceki MYK’de Ekonomi İşleri Başkanlığından sorumlu olan Yılmaz, yeni MYK’de Dış İlişkiler Başkanlığı görevine getirildi.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

“Dolar, 15 gün sonra 40₺ olacak” iddiasıyla ilgili flaş açıklama!

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada ‘Merkez Bankası’nın raporu sızdı, dolar 15 gün …

Bir yanıt yazın