PKK’ya darbe üstüne darbe! 86 terörist daha öldürüldü!

Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak’ın kuzeyindeki Zap, Gara ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekatında 19 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK’dan yapılan bir diğer açıklamada da “Terörle Mücadele Harekâtı kapsamında son iki haftada, altısı sözde lider kadroda olmak üzere 86 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” denildi.
Genelkurmay Başkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Zap, Gara ve Hakurk bölgelerine bugün hava harekatı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 19 silahlı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

2 HAFTADA ALTISI SÖZDE LİDER KADRODAN OLMAK ÜZERE 86 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince 17-31 Ağustos’ta Şırnak, Siirt, Hakkari ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, 6’sı sözde lider kadroda olmak üzere, 86 terörist etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4573 oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), 17-31 Ağustos’ta Şırnak, Siirt, Hakkari ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, 86 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmeye göre, 17-31 Ağustos’ta PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Siirt, Hakkari ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildi.

Yürütülen operasyonlarda, 6’sı sözde lider kadrodan, yurt içinde 58, yurt dışında 28 olmak üzere, toplam 86 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 19 piyade tüfeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir makinalı tüfek, bir RPG-7 roket atar ile bol miktarda bu silahlara ait mühimmat, 19 el bombası, 5 telsiz, 5 kilogram amonyum nitrat, beş kilogram C-4 patlayıcı madde ve 21 kilogram tahrip kalıbı ele geçirilirken, 12 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Operasyonlar sırasında 8 asker şehit olurken, 16 asker yaralandı.

PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 75 bin 823 paket kaçak sigara ve 29 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlar

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4573 oldu.

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 54 asker şehit olurken, 240 asker yaralandı.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart itibarıyla kontrol altına alınan Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü, harekat kapsamında bugüne kadar 264 mayın ve bin 392 el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Rusya’daki hain kanlı saldırıyı talimatlı terör örgütü DAEŞ üstlendi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin açıklama geldi. …

Bir yanıt yazın