Trump: Kasırga beklenenden daha kötü olacak!

ABD’yi cumartesi günü etkilemesi beklenen ve “son yılların en büyük felaketi” olarak nitelendirilen Florence kasırgası nedeniyle ABD’nin doğu kıyısındaki Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde yaşayan 1 milyon kişi için tahliye emri verildi. Yaklaşan kasırga nedeniyle Kuzey Carolina eyaletindeki bazı vatandaşlar, Wilmington şehrinde bulunan okullara sığındı.
Açıklamada, perşembe akşamı ve cuma günü kasırganın tetiklediği şiddetli rüzgarların Güney Carolina’da etkili olacağı bildirildi.

Tahliye emri verilenlerin sayısı 1,7 milyonu buldu
Yaklaşan kasırga nedeniyle Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde tahliye emri verilenlerin sayısı 1,7 milyonu buldu. Ayrıca, kasırganın 5,4 milyon kişinin yaşadığı alanda etkili olacağı belirtilirken, insanlar iç bölgelere yolculuğa başladı. Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Virginia’nın kıyı kesimlerindeki marketler ve benzin istasyonlarından insanlar büyük miktarda alışveriş yaparken, bazı yollar da tek yöne düşürüldü.
Trump’tan videolu uyarı
ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yayımladığı videoda, Florence’in ABD’nin doğusunda görülen en şiddetli kasırga olabileceğine işaret ederek, “Kasırgayla oyun oynamayın, o gerçekten çok büyük.” uyarısında bulundu. Kasırga için tüm hazırlıkların yapıldığına işaret eden Trump, “Güvende olmanızı istiyorum. Kasırganın yolundan çekilin. Yerel yetkililerin yaptığı tahliye emrine uyun.” çağrısı yaptı. Trump kasırganın beklenenden “daha kötü” olacağını belirtti.
Florence’e “Mike Tyson” benzetmesi
Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı yöneticilerinden Jeff Byard da yaptığı açıklamada, ABD’nin “en asi” boksörlerinden Mike Tyson’a atıfta bulunarak, “Bu hafif bir rüzgar olmayacak. Florence Carolina kıyısına Mike Tyson yumruğu gibi inecek.” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu samimiyet, katil ve soykırımcı İsrail’i kudurttu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe’de Hamas lideri İsmail Heniyye ile yaptığı Gazze zirvesi, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael …

Bir Cevap Yazın